LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Peter Jöbacks slut på karriären: ”Det sättet som jag inte vill”

22 aug, 2024
Två bilder på Peter Jöback. Till vänster är han vänd åt höger och har en keps på sig. Det ser ut som att han står eller går. Till höger sitter han ner och kollar åt vänster med halvöppen mun.
Peter Jöback har en lång karriär som sångare och musikalartist bakom sig.
I en intervju med P4 Country berättar han tankarna kring att lägga av.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”Brand logo
Christina Schollin säljer huset: ”Läge nu”


Peter Jöback
, 53, är en av Sveriges främsta pop- och musikalartister.

Nu är han bland annat aktuell som huvudrollen i musikalversionen av Les misérables. Musikalen har spelats på Sondheim Theatre i London och 2025 är det dags för världsturné, där 15 exklusiva shower kommer att vara i Sverige.

Peter har en lång karriär bakom sig, och i en intervju med Sveriges Radio berättar han nu om tankarna kring hur länge den kan fortsätta.

Då lägger Peter Jöback ner karriären

Det är i P4 Country med programledare Mattias Hansson som Peter Jöback gästar. Där får han frågan om vad som är det tuffaste med att vara artist.

– Det tuffaste är nog alla dem, i alla fall när jag var yngre, kraven som jag ställer på mig själv. Att jag skulle göra bra saker, att jag skulle lyckas, att man liksom skulle känna att man var med och kändes relevant hela tiden på något sätt.

Annons

Peter berättar att han i 30-årsåldern gjorde en personlig resa, och därefter hittade ett större lugn med mindre krav på sig själv.

– Jag tycker det är så kul att vara artist! Och jag vill hela tiden vidare och testa nya grejer. Jag tycker inte att det är någonting som är sådär tufft att det är jobbigt, utan mer bara som livet är. Livet är utmaningar och de premisserna vet man, säger Peter och fortsätter:

– Och jag menar, jag kommer ju hålla på som artist så länge som jag tycker det är kul. Och att jag känner att jag kommer framåt, och att jag utvecklas. Det är det absolut viktigaste för mig, om jag står och stampar och gör samma saker hela tiden, då blir det där 9-5- jobbet på det sättet som jag inte vill.

Peter Jöback om saknaden efter maken

Hänt har tidigare rapporterat om Peter Jöbacks saknad efter familjen. Peter är gift med Oscar Jöback, 48, och tillsammans har de döttrarna Vega Lee och Iggy Lou.

Att göra musikal i London har varit slitsamt både fysiskt och psykologiskt, har han tidigare berättat för DN.

– Först skadade jag ryggen när jag skulle lyfta en motspelare under en repetition. Och så har jag haft svårt att somna, jag är uppe i varv när jag kommer hem. Det handlar nog lika mycket om adrenalinet som att jag är ovan vid att sova själv. Jag saknar att ligga bredvid min man helt enkelt. Vi har varit ihop i 22 år snart. Jag längtar väl hem, säger han.

FOTO: TT

Annons