LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Peter Stormare arbetslös – berättar vad som hänt: ”Nu släcks det ner”

05 okt, 2024
Varje år i december blir Peter Stormare arbetslös.
Nu berättar han vad han gör under den tiden, när han inte kan jobba.
– Och har jag inte jobb, då är jag arbetslös. Man har ingen arbetslöshet-kassa i USA, säger han i Framgångspodden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om namnbytet – därför heter hon BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om namnbytet – därför heter hon Bauer

Peter Stormare, 71, inledde sin karriär på Dramaten på 80-talet och var en lysande stjärna redan då. Sedan dess har rollerna kommit som på löpande räls.

Peter Stormare har haft roller i stora internationella succéer som Prison break, Jurassic park, Seinfeld, och Hamilton.

Dessa roller har lett honom till drömmarnas stad; Hollywood! Där lever han ett härligt liv tillsammans med hustrun Toshimi Stormare, 55, och dottern Kaiya.

Peter Stormare om arbetslösheten – finns ingen A-kassa

När Peter gästar Framgångspodden berättar han vad som händer härnäst i hans karriär.

– Ja, jag har grejer att göra. Det är kul, det har varit så i mitt liv att det kommer projekt och det försvinner projekt och så dyker något annat upp, berättar han.

Annons

Men även om jobben finns just nu så kommer det desto tuffare tider. I USA finns nämligen inget som heter A-kassa.

– Och har jag inte jobb, då är jag arbetslös. Man har ingen arbetslöshet-kassa i USA. Så ibland när det händer sitter jag och skriver poesi och kanske ska börja skriva en bok nu i december. Då brukar det inte hända så mycket i Hollywood.

Det gör Peter Stormare när han är arbetslös

Peter Stormare berättar vidare vad som händer i december när alla bara går runt och är arbetslösa. Det hela beror nämligen på att folk vill fira jul i lugn och ro.

– De sista 10-15 åren har det släckts ner och de firar jul helt plötsligt. Det är ju för att producenterna ska vara lediga och åka till Maui eller Maldiverna med sin älskarinna eller älskare. Så förut jobbade man över alla helgerna, men nu släcks det ner och då tänkte jag att jag kanske ska sätta mig och skriva lite igen, säger Peter i Framgångspodden.

Annons

När detta sker är det alltså total arbetslöshet som gäller för Peter. Men trots det håller han sig gärna aktiv och är gärna ute och pular i sin trädgård.

– Jag fick ju lite blodad tand att skriva. Eller så jobbar jag med musik, jag sitter alltid här med min musik och spelar lite gitarr och bas och gör lite låtar. Så jag är alltid igång och jag har ett hus och då krävs det att man klipper och ansar citronträdet, apelsinträdet och vindruvorna, säger Peter Stormare och tillägger:

– Så det finns alltid saker att göra.

FOTO: Beatrice Lundborg/DN/TT, Lisa Hallgren/SVD/TT

Annons