LÄS MER:Bianca IngrossoPernilla WahlgrenMelinda JacobsE-typeSå bor kändisarnaExklusivt på HäntHänt på TikTok

Petter Stordalen gav bort förmögenheten till barnen – sönerna ute ur bilden

15 jul, 2024
Petter Stordalen
Petter Stordalen tillsammans med barnen Emilie och Henrik.TT
Den karismatiske hotellmagnaten Petter Stordalen valde att skänka förmögenheten till sina barn.
Men det är bara dottern som syns utåt, nu berättar hon varför...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Petter Stordalen talar ut – efter grälet i Benjamin'sBrand logo
Petter Stordalen talar ut – efter grälet i Benjamin's

Hans imperium av hotell bara växer och växer, och Petter Stordalen, 61, syns frekvent på olika tillställningar och i medier.

Nyligen var han och flickvännen Märta Elander Wistén, 32, på en lyxig semester i Rom, där Petter fick möjlighet att sätta sprätt på den förmögenheten han gjort sig under åren.

Enligt Forbes är nämligen hotellmagnaten värd hela 1,3 miljarder dollar, motsvarande drygt 13,7 miljarder kronor. Den summan hade dock kunnat vara ännu större.

Så mycket pengar gav Petter Stordalen till sina barn

För sex år sedan skrev nämligen Petter över sitt bolag Strawberry Holdings AS och en förmögenhet på hela 25 miljarder kronor på sina tre barn Emilie, Henrik och Jakob, som han har tillsammans med ex-hustrun Ingrid Stordalen.

– Det var inte givet att något av barnen skulle in. Från att jag föddes ville min pappa att jag skulle in i hans verksamhet, matbutiken han drev. Men det var hans dröm, inte min. Och jag märkte att jag aldrig skulle bli riktigt nöjd där. Därför flyttade jag till Oslo och Strawberry blev min dröm, säger Petter till Expressen.

Annons

Den svenska nationalarenan i Solna har sedan den byggdes gått under namnet Friends Arena. Men det namnet är sedan i början av juli ett minne blott, då arenan bytte namn till Strawberry Arena.

Petter Stordalen med barn
Tillfället när Petter Stordalen gav förmögenheten till sina barn.Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Därför syns inte Petter Stordalens söner

Lanseringen har pågått ett tag, och det är just Emilie som frontar den tillsammans med pappa Petter – ingen av sönerna har synts till.

– Det var absolut inte självklart. Men det känns bra när det är i ett gott syfte. Vi har växt upp med att pappa synts i media, och jag tror att antingen gillar du det eller så gör du det inte. Jag ser det som ett fantastiskt privilegium att få prata om det vi håller på med. Och så älskar jag folk. Jag är megasocial, och då är det kanske lite lättare, säger Emilie till Expressen.

Hon är dock tydlig med att hennes insatser för Strawberry inte är mer värda än hennes bröders, det har bara råkat bli Emilie som syns utåt:

– Jag och mina bröder är helt likställda. Det är bara något medialt att jag syns lite mer, det kanske beror på min personlighet, säger hon.

FOTO: TT

Annons