ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Polis larmad till Pernilla Wahlgren – första orden om dramatiska jakten

25 okt, 2024
Tidigare i veckan kunde Hänt rapportera att Pernilla Wahlgrens show-gäng blivit rånade under en föreställning.
Nu kommer det fram att det blev ett stort polisdrama!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pernilla Wahlgren om namnbytet – därför heter hon BauerBrand logo
Pernilla Wahlgren om namnbytet – därför heter hon Bauer

Pernilla Wahlgren, 56, är ute på en riksomfattande turné med sin show Pernilla Wahlgrens happy ending som hon gör tillsammans med vännerna Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson och Kim Sulocki. Jessica Wahlgren är även med i kulisserna som make up-artist.

Det senaste stoppet var i Karlskrona. Men där hände det som inte fick hända.

– Vi hade tråkigt nog inbrott i våra loger under föreställningen i Karlskrona och det är ju trist för man vill ju kunna känna sig trygg på en teater såklart. Man vill kunna lämna värdesaker i logerna utan att behöva vara rädd, berättar Pernilla i podden Wahlgren & Wistam.

Detta stal tjuvarna under Pernilla Wahlgrens turné

Trots att dörrar är låsta med koder lyckades någon ändå ta sig in. Tjuvarna hade inte tagit något från Pernillas loge men däremot från kollegan Måns.

Annons

– Han hade nämligen en stor kameraväska och jag har trackat honom med vad det är för Gadget-väska han har. För det är kameror, Ipads, paraplyer, termosar. Han sa precis innan att han älskade den här väskan och han är så gullig som har den hela tiden, säger Pernilla i podden.

Måns är en riktig teknik-fantast och lägger gärna stora pengar på dyra tekniska saker. Han hade en dyr kamera, dyrt teleobjektiv och Ipads.

– Så han upptäcker att hans väska är borta och den var ingenstans. Vi föreslog att han glömt den på hotellrummet, men han skulle dra direkt efter föreställningen till Göteborg. Så han var helt säker på att han hade med sig den, säger Pernilla och fortsätter:

– Men så har han ju en sådan här airtag som han satt på sina nycklar, som också låg i väskan. Då ser han i sin app att den är bara 800 meter härifrån, så han säger till sin chaufför att åka dit. Det är liksom ett bostadshus, hyreshus och då ser han att där är den. Så han ringer polisen.

Annons

Pernilla Wahlgren i polisdrama – åker hem till tjuvarna

Då kom två polisbilar och sex polismän. Enligt Pernilla satt poliserna ändå bara och fikade och tyckte att det var härligt att det händer någonting. Måns beskrev då situationen och att han vet att väskan är där inne i någon lägenhet.

– Så poliserna delar upp sig. De går in i tre olika portar samtidigt. Så ja, väskan är ju någonstans men hur ska de veta var? De kan ju inte ringa på i varenda lägenhet sent på kvällen. Så det här tar ju ett tag och vi står utanför liksom, förklarar Pernilla.

Då kom plötsligt en granne fram och säger att det går att misstänka vilken lägenhet det finns skumma personer i. Då kunde poliserna slå upp i sitt register och hitta att dessa personer mycket riktigt är "kändisar", som det kallas när kriminella personer finns med i polisens register. Grannen berättade vilken lägenhet som han sett spring i under kvällen.

Annons

– Då säger Måns att han inte bara har en airtag, han har även en sådan här du kan trycka på för att finna dina nycklar. Då trycker man på en knapp och då piper det och så hör man var de ligger någonstans, berättar Pernilla.

Det tyckte poliserna var en jättebra idé så de ställde upp sig vid olika lägenheter och Måns tryckte på knappen. Måns stod tillsammans med en polis utanför den misstänkta lägenheten och så fort dörren öppnades såg han sin termos inne i lägenheten!

– Då kunde polisen gå in och sedan satt vi på hotellet jättespända och Måns satt väl i sin bil och bara hoppades att han kunde få tillbaka sin dyra kamera och Ipaden och de hittade faktiskt det mesta!

Slutet gott, allting gott, med andra ord. Men något som dock aldrig kom fram igen var Jessica Wahlgrens plånbok.

FOTO: Johan Nilsson/TT, Peo Möller, MAX

Annons