LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Pontus Rasmusson visar upp flickvännen – följarnas frågor

21 okt, 2024
Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson kämpar på i sociala medier trots att han är avstängd från Youtube.
Hur mycket pengar drar barnidolen in idag egentligen? Och vem är hans flickvän?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åșa Vesterlund rasar – vem ska bjuda på första dejten?Brand logo
Åșa Vesterlund rasar – vem ska bjuda på första dejten?

Han var en av Sveriges mäktigaste på sociala medier fram tills hösten 2022. Då blev Pontus Rasmussons, 26, Youtube-konto avstängt då han brutit mot plattformens barnsäkerhetspolicy, vilken förbjuder innehåll som sexualiserar minderåriga.

Sedan dess är det på Instagram och Snapchat som Pontus är verksam och delar med sig av videor. Hur mycket pengar tjänar han egentligen? Det har Hänt tagit reda på.

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2023. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Annons

Så mycket tjänar Pontus Rasmusson i månaden

Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson på Youtube.

Fastställd förvärvsinkomst: 301 000 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på 25 000 kronor.

Förutom detta hade Pontus Rasmusson ett överskott av kapital på 64 000 kronor 2023. Han driver dessutom en enskild firma sedan 2018 men på grund av bolagsformen går det inte att se exakt hur mycket pengar det omsätter. Enligt Nyheter24 har företaget dragit in flera miljoner sedan starten.

Riskerar skattesmäll på 480 000 kronor

En del av kritiken som riktats mot Pontus har handlat om att han lurar sina unga fans på pengar.

Annons

– Han har insett att barn går med på vad som helst. Säger han att de ska köpa hans tröja kommer de göra det, säger Pontus ”Anjo” Björlund, 34, som är en av de Youtube-profiler som granskade Pontus Rasmusson, i SvD:s dokumentärpodd Blenda.

Efter att dokumentären släpptes har barnidolen drabbats av flera ekonomiska bakslag. Företag, som bland annat Partykungen, valde att avbryta sitt samarbete med honom när anklagelserna uppdagades, enligt tidningen Resumé.

Våren 2023 kom nyheten att Pontus kan tvingas betala nästan en halv miljon kronor till Skatteverket efter misstänkt skattefusk. Pontus har skickat in en överklagan till Kronofogden där han förklarar han att hans föräldrar inte får betalt för att synas i hans videor, och därför ska inga arbetsgivaravgifter betalas.

Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson i en video på Tiktok.
Annons

Då visar Pontus Rasmusson upp sin flickvän

Pontus mamma har fått sin alldeles egna följarskara sedan sonen blev känd på Youtube. Hon driver kanalen Stora Carina, där hon lägger upp videor som Pontus ofta medverkar i.

På sistone är det en ny person som dykt upp i Carina och Pontus sociala medier-innehåll. Sonen har nämligen skaffat flickvän, vilket han bekräftar på Instagram.

”Hur mår du och din flickvän?”, undrar en följare, varpå Pontus svarar:

”Vi mår bra”.

Annons
Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson och hans flickvän.

I samma frågestund på Instagram förklarar Pontus att han kommer att visa upp henne – när han har fått 50 000 följare på Snapchat. Han hintar om att hon var ett fan av hans kanal innan de blev ett par.

Trots att vi inte vet vem Pontus Rasmussons tjej är har vi faktiskt fått se henne på Instagram, fast med en rosa mask.

Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson tillsammans med flickvännen.

FOTO: Youtube, Tiktok

Annons