Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Prins Harry rasar efter skolbesöket – hårda orden om Fortnite

09 okt, 2018
author Lina Arvidsson
Lina Arvidsson
Prins Harry rasar mot Fortnite
Under ett besök på en skola rasar prins Harry mot att föräldrar låter små barn spela det våldsamma spelet Fortnite. Istället uppmuntrar prins Harry barnen att spela ett annat spel.
Annons

Tv- och datorspelet Fortnite har på kort tid blivit mycket populärt, inte minst bland barn och ungdomar. Spelet går ut på att vara den sista överlevaren bland hundra spelare. Fortnite, som har en rekommenderad åldersgräns på tolv år, har fått kritik för att vara för våldsamt.

ANNONS Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet!

Nu ger sig prins Harry, 34, in i Fortnite-debatten. Tidningen Hello Magazine skriver om att prins Harry uttalade sig om spelet under ett besök i en skola i Brighton.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Harry kom fram till oss och frågade om Fortnite, säger en elev till tidningen.

En annan elev fyller i:

– Han var som: “Vad är det för fel på föräldrar?”

– Han frågade hur gamla vi var. Vi sa att vi är åtta och han sa, “Ni ska verkligen inte spela Fortnite”, säger en tredje elev.

Prins Harry sågs huka sig ner och prata med eleverna under besöket på skolan. Enligt uppgift ska prins Harry flera gånger ha uppmanat barnen att istället för Fortnite spela spelet Minecraft.

Annons

Läraren Emma Johnson säger också till Hello Magazine att prins Harry var bekymrad över att Fortnite spelas av så små barn.

– Han menade att han är bekymrad över att barn spelar det här spelet innan de egentligen har åldern inne att göra det. Vi sa att för oss, som skola, är det också ett bekymmer, säger läraren Emma Johnston.

Prins Harry hade med sig sin fru Meghan Markle, 37, på resan i Sussex.

Det våldsamma spelet har väckt reaktioner och många vuxna har fattat beslutet att deras barn inte får spela Fortnite. En av dessa är Katrin Zytomierska som vägrar låta sin åttaårige son Ringo spela spelet.

”Fortnight – det vägrar jag, så enkelt beslut. Jävla sjuka föräldrar som tillåter våldsspel – sorry”, skrev Katrin Zytomierska på sin blogg häromdagen.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle stoppade prins Harry från jakten

LÄS OCKSÅ: Här gör prinsessan Sofia samma kungliga miss som Meghan Markle

FOTO: Ibl

Annons