LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Programledaren David Lindgren tvingas lämna Let's dance – chocken efter samtalet från TV4

27 aug, 2024
Häromdagen kom beskedet att Dermot Clemenger och Ann Wilson lämnar Let's dance-juryn.
Nu kommer nästa tunga besked, även programledaren David Lindgren måste tacka för sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's danceBrand logo
Kristin Kaspersen om Petra Medes hälsa – framtiden i Let's dance

Efter förra årets säsong av Let's dance nåddes tittarna av ett tungt besked; nämligen att programmet tar en paus. Hur lång pausen skulle bli har fortfarande inte bekräftats men jury-ordförande Tony Irving, 58, sa tidigt i processen att programmet kommer tillbaka redan till våren 2025.

Enligt Tony Irving blir det alltså en ny säsong i vår. Men i helgen nåddes alla fans av ytterligare tunga besked. Nämligen att Dermot Clemenger, 51, blivit petad.

– Har man dalande tv-siffror så är det klart att man försöker se över hur man kan öka dem, eller få tittarna att komma tillbaka. Det känns rätt så klokt att de tittar på hur de ska väcka folks intresse på nytt. Och att ändra jurykonstellation är ett bra sätt att göra det på, sa Dermot till Hänt efter beskedet.

Annons

David Lindgren tvingas lämna Let's dance

Kort därefter kom även nyheten att den tredje jurymedlemmen Ann Wilson, 56, också måste lämna programmet.

Och nu står det även klart att programledaren David Lindgren, 38, måste tacka för sig. Det är i en intervju med Hänt som han berättar om beskedet.

– Ja det låter som att Let's dance kommer tillbaka. Men jag vet att jag inte kommer vara med. De har ringt till mig redan och sagt att de kommer gå en annan väg. Samma sak har ju hänt för Dermot och Ann. Så jag vet inte vad de har planerat. Den enda som är kvar är väl Tony? Han är väl en drivande kraft antar jag, säger David till Hänt.

Vilka ska vara programledare då?

– Alltså det var ju jag och Petra och sen Kristin. Men jag körde ju det i tre år och hade skitkul så det blir spännande att se vad de ska göra, vad de går för väg.

David Lindgren om TV4:s beslut

David berättar vidare att det, med andra ord, inte var ett beslut som han tog självmant.

Annons

– Ja, de ringde mig. Alltså mitt kontrakt var ju slut så det var ju fint att de ringde och sa att de går en annan väg så man ändå fick höra det av dem, säger David till Hänt och fortsätter:

– Egentligen har de väl ingen skyldighet att meddela mig. Så vi får se, men det är kul att det kommer tillbaka. Jag tycker att det fyller en bra plats i tablån.

david lindgren, kristin kaspersen
David har lett programmet både med Kristin Kaspersen... Stefan Jerrevång / Aftonbladet / TT
DAVID LINDGREN, PETRA MEDE
... Och Petra Mede! Karin Törnblom/TT

I höst är David högaktuell med hyllningsshowen till det svenska musikundret A show larger than life. Showen har spelats i Stockholm på Hamburger börs men i höst kommer den alltså till Rondo i Göteborg!

– Vi är ju ett så bra gäng, man kan inte hitta bättre. Alltså jag har ju jobbat som artist i 20 år nu och jag har ju gjort ganska många shower genom åren och det är ju en handfull gånger som det har stämt så bra som den här gången. Det är liksom ingen som inte kan umgås med någon, det är inga gliringar eller någonting, säger David till Hänt och fortsätter:

– Det märker jag ju äldre jag blir, hur härligt det är när man är borta mycket från familjen, att man trivs med allt runtomkring.

FOTO: TT

Annons