LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Programledarna i Nyhetsmorgon försvinner – hon ersätter: ”Ringrostig”

08 jul, 2024
Carolin Björnerhag kliver in och leder Nyhetsmorgon när flera av de ordinarie programledarna försvinner...
Nu berättar hon om känslorna att leda programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordetBrand logo
Anders Pihlblad inte överens med Hänts reporter – hur uttalar man ordet

TV4-programmet Nyhetsmorgon har i princip rullat oavbrutet sedan det kom till 1992.

Nyligen rapporterade Hänt dock om att sommarschemat officiellt har dragit igång, vilket innebär att programmet förkortas från sina vanliga sex timmar till att istället rulla i drygt tre timmar.

Därför byts programledarna i Nyhetsmorgon ut

Dessutom försvinner flera av de ordinarie programledarna iväg på semester och ersätts av vikarier.

Nu står det klart att Carolin Björnerhag, 37, blir en av de som kommer att leda programmet i sommar. Det innebär att hennes semester förskjuts en aning, till 26 juli.

– Det är kul. Nu ska jag hoppa in som programledare i Nyhetsmorgon, jag börjar 15 juli och kör lite framåt så det är kul. Jag avslutar med det innan jag går iväg på semester, säger hon när Hänt når henne.

Carolin Björnerhag syntes även i Nyhetsmorgon-studion förra sommaren, så hon är inte helt nybörjare inför uppdraget.

”Världens roligaste sommarjobb börjar NU!”, skrev hon i ett inlägg på sin Instagram då.

Carolin Björnerhag kommer vi nu få se mer i rutan! FOTO: Karin Törnblom/TT

”Superkul att få förtroendet i år igen”

Och inte verkar hon vara mindre taggad på sommarjobbet i år.

– Superkul att få förtroendet i år igen, jag gjorde ju det förra året som första gång. Så det är kul, det ska bli jätteroligt.

Annons

Är det nån person du hoppar in i stället för?

– Nej, vi är ett gäng sommarvikarier som hoppar in för alla på ett rull. Så ingen speciell person jag ersätter som ett vanligt rullschema.

I slutet av förra sommaren gjorde hon sin senaste sändning, men trots att det var ett tag sedan tror hon inte det blir några problem att axla rollen som programledare.

– Nej, faktiskt inte. Jag tror det var augusti sist så nu är jag lite ringrostig, men jag känner ändå jag kan programmet så pass bra så jag hoppas ändå de ska kännas okej, säger hon till Hänt.

Är du nervös?

– Ja, men det är jag ju alltid när jag ska göra saker och ting. För man vill ju göra ett så pass bra jobb som möjligt. Jag är ju ändå omringad av superproffs så bara det känns ju alltid väldigt skönt.

Profilen om att leda Nyhetsmorgon på heltid: ”Hade varit kul”

Superproffsen i fråga är både några av de ordinarie programledarna, men även andra vikarier.

Annons

Johan Macéus och och Thomas Ritter än så länge vad jag vet. Johan är ju också vikarie främst så men har ju gjort de så många år så han är ändå inkörd, och vi körde ju ihop förra året så det känns kul, understryker Carolin Björnerhag som är öppen med att det är något hon hade kunnat tänka sig göra på heltid.

– Jag tycker ju alltid det är roligt att testa på nya grejer liksom, och sen så... jag vet inte, jag är en sån som inte gillar att fastna nånstans utan jag gillar att hoppa runt och vara reporter och få träffa nya människor. Det tycker jag är väldigt roligt, sen är det klart att det hade varit kul att blanda men vi är också ett så otroligt stort och bra gäng redan på de positionerna, de som är där är ju toppen, så jag tror inte direkt att de finns nån plats för mig där just nu ändå, haha.

Men om du fått frågan, hade du tackat ja?

– Ja, men det tror jag!, avslutar Carolin.

FOTO: TV4

Annons