LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024

Robert Gustafsson tvingas sluta – hemliga samtalet efter omtalade videon: ”Jag bad honom”

05 aug, 2024
Robert Gustafsson, kronprinsessan Victoria, Tony Rickardsson
Tony Rickardsson i kungligt sällskap med kronprinsessan Victoria under Idrottsgalan. TT
Komikern Robert Gustafsson har gjort en hel del lustiga karaktärer genom åren.
Nu tvingas han dock sluta med en, efter idrottsstjärnans känga...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian LuukBrand logo
Här minglar Carina Berg med exmaken Kristian Luuk

Året är 2004 och Sveriges idrottselit har samlats i det som på den tiden hette Globen, men numera går under namnet Avicii Arena, för att delta på den svenska Idrottsgalan.

Annika Sörenstam, 53, Carolina Klüft, 41, och Christian Olsson, 44, hör till den skara idrottare som prisas för sina bedrifter.

Prisutdelningen varvas dock med olika mellanakter och en sådan står den legendariske komikern Robert Gustafsson, 59, för.

Han kliver upp på scenen i en nackkrage och drar igång. Personen han imiterar finns i rummet och är ingen mindre än Sveriges mest framstående speedway-förare någonsin: Tony Rickardsson, 53.

Sedan den där kvällen för lite drygt 20 år sedan har klippet blivit en riktig klassiker, och komikern har dessutom imiterat idrottsstjärnan otaliga gånger till.

Robert Gustafsson har imiterat Tony Rickardsson för sista gången

Men nu är det slut med det.

– Vi hördes faktiskt här i våras och då bad jag honom sluta och han sa att han förstod och skulle göra det. Jag tyckte det var jättekul i början när Robert Gustafsson imiterade mig på idrottsgalan. Men många har fått för sig att jag är en arg och sur person, så jag har bett honom sluta med det, säger före detta speedway-föraren till Lokalt i Dalarna.

Annons

Anledningen till att han inte längre vill att Robert ska imitera honom grundar sig i att det skapar en orättvis bild av huvudpersonen.

Den fras som allra mest används i komikerns imitationsnummer av Tony är ”Jag är inte bitter”, den har bidragit till att människor tror att Tony är en bitter person på riktigt.

– Det har hänt att folk sagt att de inte alls har trott att jag är trevlig, säger Tony och berättar att han ändå uppskattade mellanakten:

– Ja, det var jättekul! Men nu har det gått över 20 år och nu när jag lagt av tycker jag faktiskt de är dåliga. De har blivit så missförstådda av många. Robert gjorde ju det där för att motorsporten fick så lite utrymme på idrottsgalan. Han tyckte att det blivit som en friidrottsgala.

Robert Gustafsson Idrottsgalan
Komikern i Tony Rickardssons speedway-dräkt. Karin Törnblom/TT

Missförståndet efter framträdandet på Idrottsgalan

Han utvecklar varför imitationsnumren bidragit till missförstånd.

Annons

– Väldigt många tror att jag är så där, en sur och bitter person, fast jag är raka motsatsen. Jag är högst tacksam för vad livet har gett mig. Men jag märker att många har förutfattade meningar om mig, säger han.

Pratar du något med Robert Gustafsson i dag? frågar tidningen Tony.

– Ja o ja, det gör vi. Speedwaydräkten som han haft när han imiterat mig, det är faktiskt min gamla som han fått låna. Från början var det jättebra, genomarbetade produktioner. Men de senaste åren tycker jag att karaktären blivit grövre och grövre, det är långt ifrån rumsrent.

FOTO: TT

Annons