LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Robinson-Robban orkar inte med barnen – tillståndet är katastrofalt: ”Det är tortyr”

26 sep, 2024
AvLinn Seipel
AvMalin Stenberg
Robinson-robban, 50, har länge plågats av svåra smärtor. Men nu har smärtproblematiken har gått så långt att han inte längre orkar göra allt han skulle önska med sina barn.
– Jag kan inte göra det här längre, det går inte, det är tortyr, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och MartinusBrand logo
Joel Adolphsons enorma miss med Marcus och Martinus

Robert Andersson, 50, blev Robinson-Robban med svenska folket efter att han medverkade i Expedition Robinson 1999. Efter det har han varit med i Robinson tre gånger till. Han skulle ha varit med i Robinson redan 1998, men bröt benet och tvingades ställa in sin medverkan.

Det över 25-år gamla benbrottet är något som fortfarande ställer till det för honom. Idag lider han av ständiga smärtor efter en steloperation, men har även drabbats av andra problem med leder och skelett – och har opererats 30 gånger, vilket sänker hans livskvalitet.

– De sista tio åren har mina axelleder och knän pajat, så det börjar bli dags igen att lägga sig under kniven, säger han till Hänt.

Orkar inte med barnen: ”Jag orkar ingenting”

Smärtorna gör att han har svårt att få livet att gå ihop och ha ork för barnen.

Annons

– Varje dag på eftermiddagen så säckar jag ihop, det gör så jävla ont i kroppen, jag orkar ingenting.

När smärtorna blir som värst försöker han vila men att det är svårt att somna när man har ont och problemet sitter i även på nätterna.

– Så jag äter ju de värsta sömntabletterna för att putta mig över sömnstupet, så jag får min sömn. Jag knaprar det ena och det tredje för att klara livet.

Värken går även ut över hans familjeliv. För några år sedan försökte han vara klassförälder för ett av sina barn med det funkade inte alls.

Berättar om oron: "Det är katastrof"

– Då skulle man vara där klockan nitton på kvällen, när det brinner i huvudet och ryggen, och jag kände jag kan inte göra det här längre, det går inte, det är tortyr. Så då fick jag ta ett steg tillbaka.

Enligt honom har barnen förståelse för att han inte orkar så mycket, men han känner en oro över vad andra föräldrar tycker. Exempelvis när han är funktionär i barnens idrottsföreningar, men inte orkar stå upp – utan måste sitta ner intill på läktaren.

– Då tänker alla ’hur ont i ryggen kan han ha’, men det är verkligen worst possible, det är katastrof, säger han och förklarar att han föreställer sig att de andra föräldrarna tycker att han är en lat jävel.

FOTO: KARIN TÖRNBLOM/IBL/TT / JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX/TT

Annons