LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Så gick det sen för Lyxfällan-profilerna • Fängelsedom • Polisdrama • Sjukdomar

28 aug, 2024
Lyxfällan
En av dem riskerar att förlora sitt hem, en annan dömdes till tre års fängelse.
Hur gick det egentligen för de skuldsatta deltagarna i TV3:s Lyxfällan? Hänt har koll!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så mycket spenderar Lyxfällan-Magdalena Kowalczyk på shopping – ombytta roller med programledarenBrand logo
Så mycket spenderar Lyxfällan-Magdalena Kowalczyk på shopping – ombytta roller med programledaren

2006 sändes det första avsnittet av Lyxfällan och sedan dess har vi fått se många deltagare styra upp sin ekonomi i programmet, med hjälp av olika experter. Numera är det Magdalena Kowalczyk, 45, och Magnus Hedberg, 52, som leder Lyxfällan och så har det sett ut de senaste åren!

Vi har mött en drös färgstarka karaktärer i realityserien de senaste två decennierna. Julia och Peter är några av dem, och för Hänt har de berättat att de har blivit hemlösa efter att avsnittet visats på tv. Hur har de gått för de andra minnesvärda profilerna?

Annons

Helene Lundberg om att förlora sitt hem: ”Vägrar flytta”

Helene Lundberg
Helene Lundberg har även medverkat i Hemliga beundrare!

Helene Lundberg, 51, medverkade i Ullared i hela sju säsonger. Där blev hon känd som en riktig storshoppare så det var nog inte många tittare som blev förvånade när hon 2019 dök upp i Lyxfällan med ett skuldberg. Helene gick back med 11 000 kronor varje månad och hade en stor utmaning framför sig.

När Hänt når Skara-bon Helene berättar hon att hon har börjat jobba igen efter att ha varit sjukskriven en längre tid.

Annons

– Jag har en trasig arm och axel. Jag har artros som bara blir värre och värre. Så jag hoppas att jag hittar ett annat jobb snart, säger hon.

Det är dock inte bara artrosen som spökar. För två år sedan drabbades Helene av utmattningssyndrom.

– Min hjärna slutade fungera. Jag kunde köra bil i min hemstad Skara och plötsligt visste jag inte var jag var.

Hur står det till med ekonomin idag?

– Det är bättre men inte helt bra. Jag har dragit på mig studielån som jag måste betala tillbaka nu. Jag bor i en väldigt dyr lägenhet men jag vägrar lämna den, vi trivs så bra. Nu säger min hyresgästförening att de till höja min hyra med 2 500 kronor och det ska jag försöka strida. Om det sker måste vi flytta. Jag försöker att inte tänka på det nu, det är min mardröm.

Helene Lundberg
Nu hoppas Helene på ett jobb som skådis eller med sociala medier.

Helene har dragit ner rejält på shoppingen och köper bara kläder second hand idag. Något hon lärde sig i programmet är att sätta och hålla en budget.

Annons

– Jag har inte superkoll på mina skulder just nu men det har kanske minskat med 25 000 kronor sedan Lyxfällan, säger hon.

Dömdes till fängelse efter knivbråk – så lever Vanita idag

Vanita Bergman
Vanita Bergman levde ett liv i rampljuset innan fängelsedomen. Eero Hannukainen/TT

2010 medverkade Vanita Bergman, 37, i Lyxfällan. Hon levde ett riktigt lyxliv och la en enorm summa pengar på märkesväskor samtidigt som hon var arbetslös och hade inte ett enda öre i inkomst. Programmet blev Vanitas räddning, i alla fall rent ekonomiskt.

2014 dömdes Vanita till tre års fängelse efter ett knivbråk med sin ex-pojkvän. Sedan dess har hon hållit låg profil och verkar inte vara aktiv i sociala medier. Förra året skrev hon sig på en ny adress i Örebro, där hon verkar bo ensam.

Annons

Trebarnspappan Michael: ”Mitt Xbox är det enda jag har”

Michael
Michael blev utom sig av sorg när hans tv-spel såldes i Lyxfällan.

När Lyxfällan gjorde besök hos trebarnsföräldrarna Maria Wallrot, 46, och Michael Wallrot, 42, i Borås 2011 sa programledaren Magnus Hedberg att det var det värsta han sett i programmets historia. De hade ett skuldberg på över en miljon kronor men det var inte förrän tv-spelet skulle säljas som Michael förstod allvaret i situationen.

– Min Xbox och min Playstation försvinner, jag orkar inte det, jag orkar fan inte mer. Det är det enda jag har, sa han i Lyxfällan.

Annons

– Jag förstår att det är tungt. Men du har ju Maria och barnen, svarade Magnus.

Två år senare berättade makarna för Aftonbladet att de fortfarande höll på att betala av sina skulder men att de var på god väg framåt. Maria och Michael är fortfarande skrivna i Borås tillsammans med sina tre barn, som har blivit tonåringar! Huruvida de har ett Xbox hemma är vi osäkra på.

Jespers hästar hämtade med polis – efter bråket i Lyxfällan

Jesper Nordstedt
Jesper i Lyxfällan 2017.

Jesper Nordstedt, 28, hade också svårt att göra sig av med sina ägodelar i Lyxfällan. Han medverkade i programmet hösten 2017 och hade då dragit på sig nästan en halv miljon kronor i skulder. Han var beredd på att göra vad som helst för att ta sig ur sin ekonomiska knipa – förutom att sälja sina två hästar.

Annons

– Hästarna rörs inte en enda meter. Ser jag er här igen ska jag polisanmäla er, vrålade han medan han körde iväg i sin bil och lämnade inspelningarna.

Konflikten i Lyxfällan blev viral – men hur har det egentligen gått för Jesper? 2020 intervjuades han av Hänt och berättade då att han nyligen träffat kärleken på nytt via nätdejtingtjänsten Badoo. Hästarna blev till slut hämtade av Kronofogden med hjälp av polis.

Jesper Nordstedt
Idag är Jesper både bonuspappa och pappa!

– Då blev det tvångsförsäljning på dem. Varpå den ena hästen köptes tillbaka i en annans namn. Men det slutade med att jag själv tog mig modet till att sälja hästen för att det inte riktigt funkade, sa han till Hänt häromåret.

Jesper blev bonuspappa när han träffade flickvännen Miranda – och nu har de också fått ett barn ihop! Sonen föddes i mitten av augusti i år.

FOTO: Youtube, Eero Hannukainen/TT, Facebook, privat

Annons