Så gör du godaste kräftlagen med öl och dill
Kräftor i gott spad
till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen
Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)
1 kg kräftor
4–5 liter vatten
ev 2 tsk salt
Kräftlag
4 liter vatten
1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl
1 ½ dl salt
4 sockerbitar
1 näve dillfrö
rikligt med krondill
Garnering
4–5 dillkronor
ANNONS I vår shop: ANNONS Bästa grytan till dina kräftor
Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.
Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en ANNONS stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4. Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.
Från: Matmagasinet