Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Så gör du godaste kräftlagen med öl och dill

12 jun, 2018
AvMalin Perlheden
Sväng ihop en smarrig lag som funkar till både egenkokta kräftor och köpta. Öl och dill ger klassiskt härlig smak!
Annons

Kräftor i gott spad

till 1 kg kräftor
Tid: 10 minuter + tid att tina och dra i lagen

Kokning (om du inte köper färdigkokta kräftor)

1 kg kräftor

4–5 liter vatten

ev 2 tsk salt

Kräftlag

4 liter vatten

1 mörk öl, t ex Porter, 33 cl

1 ½ dl salt

4 sockerbitar

1 näve dillfrö

rikligt med krondill

Garnering

4–5 dillkronor

ANNONS I vår shop: ANNONS Bästa grytan till dina kräftor

Den fina grytan i oval form är tillverkad av pressgjuten aluminium i kropp och lock vilket gör att den är väldigt lätt. Grytan har myvkry bra värmeledningsförmåga och hållbarhet. Ett väl tillslutet lock ser till att maten alltid kommer att vara saftig och smakrik.

Annons

Gör så här
1. Kräftlag: Blanda alla ingredienser i en ANNONS stor kastrull. Koka upp och se till att socker och salt löser upp sig ordentligt. Kyl ner, gärna till nästa dag.
2. Kräftor: Koka upp vattnet. Lägg i kräftorna levande och koka dem cirka 8 minuter.
3. Lägg direkt efter kokningen i kräftorna i den kalla kräftlagen. Var noga med att lagen täcker. Sätt på lock och låt stå svalt att dra minst ett dygn, gärna längre.
4.Servering: Ta upp kräftorna och lägg dem i en skål eller på ett fat. Garnera med dillkronorna.

Annons

Från: Matmagasinet

Läs också: 5 fina favoriter till kräftskivan

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons