ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Så mycket pengar får Junior av Lars Lerin – betalar makens lön

08 okt, 2024
Junior och Lars Lerin
Manoel ”Junior” Marques jobbar för sin make Lars Lerin på Sandgrund.
Hänt har tagit reda på vad han egentligen får i lön – och hur pengarna fördelas ifall de skulle gå skilda vägar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lisa Nilsson om sina barns frustration – jämför med Bianca IngrossoBrand logo
Lisa Nilsson om sina barns frustration – jämför med Bianca Ingrosso

Han är en av våra mest folkkära konstnärer. 70-årige Lars Lerin har haft flera program på SVT de senaste åren, nu senast Lerin på Lofoten där både han och deltagarna pratade öppet och ärligt om missbruksproblematik.

Lars har inte haft det lätt i livet. Ett tag var han nära att gå under i alkohol och tabletter. Idag lever han ett nyktert liv ihop med maken Manoel Marques Lerin, 47, och deras fyra barn.

Äktenskapet har haft sina toppar och dalar – men något som varit stabilt är familjens ekonomiska situation. Hur mycket pengar tjänar makarna egentligen? Hänt har begärt ut deras löner hos Skatteverket!

Så mycket pengar får Junior av maken Lars Lerin

Junior och Lars Lerin
Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 360 000 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på 30 000 kronor.

Junior jobbar som intendent på Lars Lerins konsthall Sandgrund. Det är alltså maken som betalar hans lön! Han är dessutom fotograf och har bland annat släppts fotoboken Barn i Moçambique.

Lars Lerins miljoner – ger bort sin förmögenhet

Lars Lerin
WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

Fastställd förvärvsinkomst: 886 800 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på 73 900 kronor.

Överskott av kapital: 333 233 kronor.

Annons

Konstnären tjänar betydligt mer pengar än maken. Men allt han drar in går inte rakt ner i fickan, Lars är nämligen väldigt generös och skänker en hel del av sin förmögenhet. Nyligen fick idrottsföreningarna på Hammarö en slant.

– Barnen är engagerade i innebandy- och fotbollslagen här på Hammarö. Så intäkterna går oavkortat till Skoghall IBK och IFK Skoghall, sa Lars Lerin till NWT då.

Sandgrund Lars Lerin AB går fortsatt starkt. Omsättningen landade på drygt 9,3 miljoner kronor 2023. Resultatet är högre än föregående år, cirka 5,2 miljoner kronor mot omkring 3,8 miljoner kronor. Inte illa!

Ansökte om skilsmässa – här är äktenskapsförordet

Att jobba ihop kan ju leda till en del bråk. Faktum är att det finns flera faktorer som kan utlösa konflikter i det här äktenskapet.

– Jag tror faktiskt att jag och Junior är olika i allting. Det enda vi har gemensamt är att vi båda två är så udda som personer och att vi accepterar varandras olikheter.

Annons

2021 blev det så pass illa att Lars Lerin ansökte om skilsmässa men bara några timmar efter att nyheten offentliggjorts drogs denna in.

– Just då såg jag ingen annan lösning än skilsmässa. ”Det här funkar inte längre, det är nog bättre att vi går åt olika håll”, tänkte jag, har Lars sagt om dramat i en intervju med Hemmets journal.

Just nu verkar det som att Junior och Lars trivs med varandra. Men vad skulle hända ifall de faktiskt valde att skilja sig någon gång? Svensk damtidning har tagit del av deras äktenskapsförord som avslöjar att de båda skyddar sina tillgångar. Manoel Marques Lerin får med andra ord inte en krona av Lars Lerins förmögenhet ifall de går skilda vägar!

FOTO: TT

Annons