LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Så mycket tjänar kändisarna på Onlyfans – har inte redovisat en krona

19 sep, 2024
Kändisar på Onlyfans
De hävdar att de drar in hundratusentals kronor varje månad på Onlyfans – men enligt Skatteverket har flera av dem inte redovisat någon inkomst alls.
Hänt har begärt ut Onlyfans-profilernas löner och listar dem nedan!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

William Nylanders kärleksavslöjande – dejtar NHL-stjärnan någon?Brand logo
William Nylanders kärleksavslöjande – dejtar NHL-stjärnan någon?

För åtta år sedan lanserades tjänsten Onlyfans, som idag har över 200 miljoner användare. Många av de mest framgångsrika kreatörerna är kända sedan innan – och tjänar alltså pengar på att lägga ut explicit innehåll på appen.

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2023. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Mirka Norrström, 52, Uppsala

Mirka Norrström
Hon blev känd i Familjen annorlunda, idag är Mirka Norrström känd för något helt annat! CHRISTIAN ÖRNBERG / EXP / TT

Fastställd förvärvsinkomst: Inte fastställd.

Annons

Familjen annorlunda-profilen Mirka Norrström har haft det knapert ekonomiskt de senaste åren. Som mamma till 13 barn är det inte alltid lätt att få det att gå runt. Därför valde hon häromåret att skaffa ett konto på Onlyfans.

– Jag lägger ut i sexiga underkläder. Naket. Det är vad jag lägger ut, sa hon när hon berättade om innehållet i en intervju i Efter fem.

Det kostar ungefär 170 kronor i månaden att prenumerera på Mirkas innehåll och i programmet avslöjade hon att hon drar in ”en bra månadslön” på det här gigget. Exakt vad hon tjänar vet vi inte än eftersom hennes fastställda förvärvsinkomst för 2023 ännu inte är klar.

Paulina Danielsson, 30, Stockholm

Paulina Danielsson
Enligt Skatteverket har Paulina Danielsson ingen inkomst. Fredrik Sandberg/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 0 kronor.

Annons

Paulina ”Paow” Danielsson har varit med i många tv-program, bland annat Paradise hotel och Lyxfällan. Hon har tidigare hävdat att hon drar in flera hundratusen kronor på Onlyfans varje månad, men har inte redovisat en inkomst i deklarationen, vilket Nyheter24 uppmärksammade nyligen.

– Låter man bli att redovisa inkomster kan det vara fråga om skattebrott, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket, till sajten.

Cleo Kinnaman, 32, Stockholm

Cleo Kinnaman
Cleo Kinnaman var tidigare gift med Joel. Karin Törnblom/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 0 kronor.

Annons

Joel Kinnaman, 44, gifte sig nyligen med sin Kelly Gale, 29. Innan dess var han gift med Cleo Kinnaman, som alltså har valt att behålla ex-makens efternamn efter skilsmässan.

Numera kallar hon sig dock för Cleo Pétra och är kreatör på Onlyfans. Enligt Skatteverket drog inte heller hon in en enda krona 2023.

Johannes Ulmefors, 30, Stockholm

Johannes Ulmefors
Johannes Ulmefors gör videor ihop med sin flickvän på Onlyfans.

Fastställd förvärvsinkomst: 171 300 kronor.

Det var i Ex on the beach Sverige som tittarna fick lära känna Johannes ”Leonidas” Ulmefors. 2022 fick han sitt första barn ihop med realityprofilen Vanessa Sarossy, 25, men förra året valde de att gå skilda vägar.

Annons

Idag är Johannes istället ihop med Josefin Ottosson, som är en mycket framgångsrik kreatör på Onlyfans. I en intervju med Expressen har hon förklarat att de lägger upp pornografiskt innehåll.

– Vi gör ganska grova grejer, vi har sex. Förut tog jag bara nakenbilder. Men man tänjer på gränserna… och nu bryr jag mig inte. Jag tycker att det är kul att göra det med honom, säger hon till tidningen.

Josefin Ottosson, 30, Stockholm

Josefin Ottosson
Josefin Ottosson är även verksam på Youtube.

Fastställd förvärvsinkomst: 460 000 kronor.

Annons

23-åriga Josefin är alltså Johannes flickvän. Precis som Paow har hon i intervjuer pratat om att hon har tjänat miljoner på att lägga upp innehåll på Onlyfans. Men enligt Skatteverkets uppgifter kunde hon ta ut cirka 38 000 kronor i månaden förra året.

Linda Skugge, 50, Stockholm

Linda Skugge
Linda Skugge är en av kreatörerna på Onlyfans. Anna Tärnhuvud/SVD/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 501 800 kronor.

Annons

Tidigare var Linda Skugge främst känd som författare och krönikör. Idag jobbar hon mestadels med Onlyfans där hon lägger upp porrbilder under sitt alterego Lady Lazarus.

– Ingen som inte redan är känd drar in pengar på Onlyfans, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Linda kunde dra in strax under 42 000 kronor 2023.

Julia Markham, 29, Stockholm

Julia Markham
Julia Markham blev känd i Ex on the beach. Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 574 000 kronor.

Toppar listan gör Ex on the beach-profilen Julia Markham som kunde casha ut 48 000 kronor i månaden förra året.

”Jag älskar denna konstform och delar mer än gärna med mig av den till er”, har Julia tidigare skrivit på Instagram om beslutet att skaffa Onlyfans.

Julia jobbar en del med Josefin, som alltså också är med på denna lista. Tillsammans skapar de, som Julia själv kallar det, konst!

FOTO: TT, Youtube

Annons