LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Så upptäckte Melinda Jacobs att dottern var allvarligt sjuk – svävade i livsfara

16 okt, 2024
Melinda Jacobs och E-types dotter Izadora har legat i respirator.
Nu berättar föräldrarna hur de egentligen upptäckte det livsfarliga batteriet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin ”E-type" Erikssons ånger i beslutet kring dottern: ”Det gick så fort"Brand logo
Martin ”E-type" Erikssons ånger i beslutet kring dottern: ”Det gick så fort"

Melinda Jacobs, 40, och Martin "E-type" Eriksson, 59, är gifta och har en dotter tillsammans, 1,5-åriga Izadora.

De bor i ett hus i Vadstena och njuter verkligen till fullo med hela familjen. Men för två veckor sedan hände det som absolut inte får hända. Izadora hade råkat svälja ett knapp-batteri.

”Det finns ögonblick i mitt liv som är så extremt fyllda av sorg och smärta, som inte bleks av tiden. Skräcken bor där hela tiden, att det ska hända nåt igen, att vi ska förlora nån mer. Och så är olyckan där, det händer och rädslan får liv. Det här är vår dotter Izadora. Här i respirator.”, skrev Melinda i ett inlägg på Instagram.

Nyheten fick såklart stor spridning i media eftersom detta är alla föräldrars mardröm. Även E-type har uttalat sig om den förskräckliga incidenten. Anledningen till att han och Melinda är så pass öppna med detta är för att de vill rädda andra barn där ute från att möta samma öde som Izadora.

Annons

”Jag vill sprida ordet om dessa oerhört vanliga batterier som är livsfarliga för små barn. De finns i leksaker, klockor, gratulationskort, airtags, termometrar... De finns i nästan alla hem på hela jorden. Vi har försökt skydda vårt hem från allt som kan vara farligt för barn, men vi har misslyckats. Sprid gärna ordet så att kunskapen sprids.”, skrev han.

Så upptäckte Melinda och E-type att Izadora hade ett batteri i halsen

Det hela började med att Izadora blev ledsen på kvällen och pekade på halsen.

– För två veckor sedan så blev hon ledsen på kvällen och pekade på halsen och munnen. Så vi tittade i munnen, vi lyste med ficklampa men vi såg ingenting. Sedan går det någon timme och hon får feber, vi ger panodil, som man gör, och tänker att hon håller på att bli sjuk, berättar Melinda i Efter fem och fortsätter:

– Och sedan, morgonen efter när vi ska ge henne frukost så kommer liksom inte maten ner, det är precis som att den studsar upp. Så går det någon timme till och vi försöker ge henne mat igen och samma sak händer. Då kände vi att det är något som är allvarligt fel.

Annons

Så hanterade läkarna på akuten situationen

De åkte in till akuten och efter många om och men blev det en röntgen som visade att det satt ett batteri i matstrupen. Efter det gick det bara 30 minuter och Izadora opererades.

– De tog ju det på absolut största allvar och efter det låg hon i respirator ett tag och sedan följde fyra intensiva dygn på intensiven som var vidriga faktiskt. Dels känner man sig skyldig och att man inte kan veta. För dels kan det gå hål på matstrupen och de hålen kan vara så små att man inte kan se dem under operationen. Så de första dagarna är så ovissa, fortsätter Melinda i Efter fem och säger:

– De följande dygnen pendlar man bara mellan hopp och förtvivlan.

FOTO: Sven Lindwall / Expressen / TT, TV4

Annons