LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Sanningen om bilden på Christer Sjögren – avslöjad efter alla år

01 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Formgivaren till en av Christer Sjögrens skivor talar ut arbetet och avslöjar historien bakom fotografiet.
– Han skickade ju tusen olika foton, säger Klara Viridén till Värmlands Folkblad.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattanBrand logo
Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattan

28-åriga Klara Viridén från Karlstad gör stora framsteg som formgivare och hennes verk har både visats på Times Square i New York och lyfts fram i På spåret.

Men för för Värmlands Folkblad avslöjar den unga formgivaren detaljer om ett av hennes första formgivningsjobb – där Christer Sjögren stod i centrum.

Det var 2016 som Klara Viridén som fick uppdraget att designa omslagsbilden till dansbandslegenden Christer Sjögrens låt En enkel från Hagfors.

Annons

Högt ansedd veteran

Skivomslaget består av en svartvit bild med en ung Christer Sjögren som står intill ett matbord. I den ena handen håller han två maracas och i den andra en tamburin.

Runt bilden slingrar sig orden ”En enkel från Hagfors”, och lite längre ner, namnet Christer Sjögren, allt sammanhängande i en enda lång linje av sirlig skrivstil.

Christer Sjögren, 74, föddes i Hagfors, Värmland och är mest känd för att vara sångare i bandet Vikingarna. Han började med musiken som ung började som 15-åring spela i orgel i bandet Jupiter.

Det dröjde inte länge tills han avancerade till sångaren och 1968 kontaktades han av bandet Pelles orkester och erbjöds en plats som frontfigur i bandet.

Sedan dess har karriären gått som smort och idag är han en högt ansedd veteran inom den svenska musikscenen.

Avslöjar detaljen om bilden

Men Klara Viridén ger en insikt i Sjögrens tidiga år när hon berättar för Värmlands Folkblad om hur det var att arbeta med legenden.

Annons

– Det var så roligt. Han skickade ju tusen olika foton från något gammalt fotoalbum. Det var hans mamma som hade plåtat honom i ungdomen, där han håller i olika instrument. Till slut valde vi tamburinen, säger hon till tidningen.

FOTO: APPLE MUSIC / ANNA-KARIN NILSSON/EXPRESSEN/TT

Annons