LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Sanningen om Edward Bloms pengar – tvungen att låna för att klara det

19 sep, 2024
Edward Blom
Edward Blom och Gunillas bolag drar inte in speciellt mycket pengar – ändå bor de i en villa som är värderad till närmare 12 miljoner kronor.
För Hänt berättar gastronomen hur det egentligen går ihop!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

William Nylanders kärleksavslöjande – dejtar NHL-stjärnan någon?Brand logo
William Nylanders kärleksavslöjande – dejtar NHL-stjärnan någon?

Vi ser honom i rutan titt som tätt där han ofta agerar kulturhistorikern. 53-årige Edward Blom är en fena på det mesta som har med mat och dryck att göra – men det syns inte nödvändigtvis på lönen. Faktum är att den här mannen inte har speciellt mycket pengar, vilket han nyligen erkände i en intervju med Hänt.P

– Om man har fluga och kavaj så ska det tydligen signalera att man är välbeställd. Så är det tyvärr inte, sa han då.

Familjen bor i villa värd 12 miljoner

Hur kommer det sig då att Edward och hans familj, som består av hustrun Gunilla Kinn, 52, samt barnen Melchior, 9, Wilhelmina, 7, och Zacharias, 6, har möjlighet att bo i en villa som enligt Booli är värderad till 11 500 000 kronor?

– Vad gäller villan så är den förstås belånad, förklarar Edward för Hänt.

Edward Blom
Edward Blom utanför villan i Huddinge. SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet

Gastronomen drog in cirka 47 000 kronor i månaden 2023. Han och hustruns bolag, Edward Blom & Co, redovisar ett resultat på 31 255 kronor.

Annons

– Min verksamhet är tyvärr inget man blir rik på men jag tjänar ungefär lika mycket som om jag fortsatt min gamla anställning på ett historiskt arkiv, och min fru och kompanjon Gunilla har samma lön som jag, vilket är lite mer än hon kunde dra in som frilansjournalist baserad i USA, säger han till Hänt och fortsätter:

– Arbetet som egenföretagare är väldigt fritt och ger väl tilltagna semestrar så jag klagar inte. Fast jag skulle ju hyckla om jag inte erkände att det förstås skulle vara förbålt trevligt att dra in snäppet mer.

Edward Blom om konflikten i äktenskapet

Gunilla och Edward driver alltså bolag ihop och kilar stadigt sedan 2010. De bråkar väldigt sällan och aldrig om pengar, berättar han. Men det finns en del i äktenskapet som är något av en utmaning...

– Däremot är vi bägge väldigt stökiga. Vi försöker uthärda varandras knasiga stök, men Gunilla kan ibland tycka att det är jobbigt att köket blir så kladdigt när jag lagar mat – och det gör jag ju varje dag. På golvet flyter det vatten eftersom jag inte orkar torka upp efter mig när jag diskat. Men hon är lika slarvig hon, bara på andra sätt, säger han till Hänt.

FOTO: SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet, TV4

Annons