LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Hanna Hedlunds pengar – har knappt råd att bo kvar efter skilsmässan

17 okt, 2024
Hanna Hedlund och Martin Stenmarck
Hanna Hedlund och Martin Stenmarcks skilsmässa är över sedan länge och all gemensam egendom är uppdelad.
Vem av dem fick egentligen vad, och vem drar in mest pengar?
Hänt reder ut allt du vill veta om ex-makarnas ekonomi.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peg Parneviks lycka – orden om pojkvännen SebastianBrand logo
Peg Parneviks lycka – orden om pojkvännen Sebastian

De hade varit ihop i över 20 år när de plötsligt meddelade att de separerar. Nyheten om Martin Stenmarck, 52, och Hanna Hedlunds, 49, skilsmässa chockade hela kändis-Sverige.

De meddelade nyheten genom ett gemensamt inlägg på Instagram där de förtydligade att de inte kommer att fortsätta vara en familj för barnen Saga, 12, och Love, 17, och Idas, 20, skull, men att de inte längre är ett par.

Därför får Martin Stenmarck familjens sommarhus

Hanna har förklarat att de har delat vårdnad om de barnen som fortfarande bor hemma men att de ruckar lite på upplägget under semestertider.

– Vi har ju varannan vecka, men kör två på raken under sommaren, som många andra. Sen hjälps vi åt, sa hon till Expressen våren 2023.

Annons

I samma intervju berättade Hanna Hedlund att det är ex-maken som får huset i Hälsingland, där de tillbringat nästan varje sommar med barnen. Hannas mamma har äger också ett hus där i krokarna.

– Då kan ju barnen ha Hälsingland både på hans veckor och mina. Det blev en bra lösning.

Hanna och Martin tillsammans med barnen 2016. Karin Törnblom/TT

Hanna Hedlund får villan – här bort Martin Stenmarck

Hur blev det då med huset på Lidingö, som varit familjens hem? Det fick Hanna, vilket Hänt var först med att avslöja. I deras äktenskapsförord står det att Martin ger bort sin del av huset och att Hanna tar över lånet. Vid en eventuell försäljning av huset, där slutpriset är minst 10,5 miljoner kronor, ska hon betala 310 000 kronor till Martin.

Las Vegas-artisten huserar numera i en 83 kvadratmeter stor lägenhet på Lidingö som han flyttade in i i september 2022. Det är inte bara barnen och Martin som får plats där utan också hans nya flickvän. Vem hon är vill han dock inte avslöja riktigt än.

Annons

– Jag har ju blivit äldre så jag tycker att det faktiskt är ganska skönt att vara mer privat, folk behöver inte veta allt. Men det kommer ni märka! Vi kommer synas ihop, absolut. Det är en toppentjej det här, sa han nyligen till Hänt om sin kärlek.

Så mycket pengar tjänar Hanna och Martin i månaden

Även Hanna Hedlund hade ett tag en ny pojkvän, men de är inte längre ett par. Både hon och Martin har alltså gått vidare från skilsmässan och alla pengar och ägodelar är uppdelade. Hur ser deras respektive ekonomi ut idag då? Hänt har begärt ut deras löner hos Skatteverket!

OBS: Siffrorna här nedanför visar fastställd förvärvsinkomst i Sverige under 2023. Vinster i bolag och inkomster utomlands är ej medräknade.

Martin Stenmarck
Martin Stenmarck på The Perfect World Foundation Award-galan. Adam Ihse/TT

Fastställd förvärvsinkomst: 619 300 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på 51 600 kronor.

Hanna Hedlund
Hanna Hedlund tjänar mer pengar än ex-maken. CAROLINA BYRMO/AFTONBLADET / Aftonbladet / TT

Fastställd förvärvsinkomst: 679 300 kronor, vilket ger en genomsnittlig månadslön på 56 600 kronor.

Hanna Hedlund vinner lönekampen! Hon drog in 60 000 kronor mer än sin ex-make 2023, vilket resulterar i 5 000 kronor mer varje månad.

Annons

Hanna Hedlund har knappt råd att bo kvar i huset

Trots att Hanna tjänar bra med pengar har hon det tufft ekonomiskt just nu, precis som många andra. I podden Jessica & Hanna – Å andra sidan har hon berättat att hon funderar på att sälja villan på Lidingö för att flytta till ett mindre boende nu när dottern Ida inte längre bor hemma.

Efter att ha varit på några visningar landade musikalartisten att hon inte vill lämna Lidingö och att hon istället får kapa andra utgifter.

– Den här livskvalitén jag har här, med min lilla trädgård, jag kan gå ut och fixa, jag har mina grannar, vi är som ett kollektiv, säger Hanna i podden.

Hon fortsätter:

– Så nu har jag kommit fram till att bo kvar och det kommer gå. Så då får man prata med barnen också att vi får ta det lite lugnare med saker och ting, ”det är så här mycket mindre i privatkassan varje månad”. Det är bara ett faktum för en själv också.

FOTO: TT

Annons