LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Shirley Clamp skakad av dubbla dödsfallen – berättar om cancerbeskedet

08 okt, 2024
Shirley Clamp
Shirley Clamp förlorade båda sina föräldrar inom loppet av några veckor.
I en intervju med Amelia berättar hon nu att en nära familjemedlem drabbats av ett tungt cancerbesked.
– Som en tung svart vägg framför mig, säger Shirley till Amelia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"Brand logo
Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"

Shirley Clamp, 51, är en av Sveriges mest älskade och folkkära artister. Hon hade sitt stora genombrott i Melodifestivalen 2004, då hon knep en andraplats med låten Min kärlek och sedan dess har hennes karriär gått spikrakt uppåt.

Men trots framgången i karriären har livet bakom kulisserna inte varit enkelt för Shirley. I en personlig intervju med Amelia delar Shirley med sig av de tunga åren och sorgen hon går igenom, då hon tycker det är viktigt att vara öppen.

Shirley Clamp förlorade sina föräldrar i covid-19

Under pandemin gick båda Shirleys föräldrar tragiskt bort i covid-19. Först gick hennes pappa Collin bort i corona i Australien. Shirleys mamma Anita, drabbades av sjukdomen under julen 2021 och sommaren därpå gick hon bort i postcovid.

Annons

På Instagram delade Shirley en känslosam stund i samband med mammans död, där hon hennes syster och deras döttrar strödde Anitas aska i havet utanför Varberg.

– Att dela med mig blev som terapi för mig, men det var främst för mammas skull. Hon var social, öppen och underbar. Alla kommentarer från vänner och artistkollegor om underbara Anita var som att hon blev hyllad. Jag vill inte att hon ska bli bortglömd. Mamma hade tyckt att det var mysigt att några av mina kolleger skriver: ”Fina, fina Anita, minns henne så väl”, säger Shirley till Amelia och fortsätter:

– Jag är ganska bra på att slå bort saker, men det kommer alltid i kapp en sedan. Jag trodde att jag kunde gå runt sorgen, som var som en tung svart vägg framför mig. Men man kan inte springa runt sorgen, man måste gå rakt igenom den. Kanske är jag snart ute ur den tyngsta fasen, men det känns fortfarande som jag bär sorgen med mig.

Annons

Shirley Clamp om det tragiska cancerbeskedet

För Amelia berättar Shirley att en annan person i hennes närhet nu har drabbats av ett tungt cancerbesked.

Shirley förklarar att hon känner sig hjälplös och jobbar hårt för att inte bryta ihop just nu, men hon försöker också läsa på om hur man ska vara som anhörig och leva på som vanligt.

– I dag förstår jag verkligen hur viktigt det är med en nära familj, oavsett hur liten eller stor den är. Hade jag inte haft familjen, Benny och vännerna vet jag inte om jag hade klarat att gå igenom eller ur allt på samma vis, säger Shirley avslutningsvis.

FOTO: TT/TV4

Annons