LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Sigrid Bernson akut till sjukhus – fruktansvärda kampen: ”Nu dör jag”

25 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Hon gick från glittrande dansgolv och sångnummer till hjärtklappning och stressutslag.
Let’s Dance-drottningen Sigrid Bernson drabbades av utmattningssyndrom.
Nu delar hon med sig av sin resa tillbaka till livet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sigrid Bernson om comebacken i Let's dance: ”Jag saknar att dansa”Brand logo
Sigrid Bernson om comebacken i Let's dance: ”Jag saknar att dansa”

– Det är ju mellan åren 20 och 30 som man jobbar för att få den karriär man sedan vill ska hålla och dit hade jag nu kommit, säger Sigrid som till slut drabbades av utmattning och depression till magasinet Allas.

Sigrid Bernson, 35, är en av Sveriges mest kända dansare efter hennes succé i Let's Dance. Under programmets gång har Sigrid dansat med två sångfåglar: Benjamin Ingrosso, 27, när han var bara 16 år 2014, och Robin Bengtsson, 34, 2019.

Men relationen med Robin stannade inte vid dansgolvet. Senare under 2019 avslöjade dansarna att de också blivit ett par. Och sedan den berömda nyårsaftonen, då paret berättade om deras kärlek, har de också välkomnat sonen Viggo till världen.

Men allt har inte bara varit glitter och glamour för Sigrid Bernson. I en intervju med Allas berättar Sigrid om när hon vaknade och trodde att hon skulle dö och hur hon sällan kunde tänka klart sina tankar.

Annons

Sigrid Bernson: ”Nu dör jag, nu måste vi ringa 112”

För två år sedan kraschade nämligen Sigrid totalt. Hon hade drabbats av utmattningssyndrom, UMS, och dans och sång bytes ut mot hjärtklappning, stressutslag, andningssvårigheter och migrän. Nu är hon aktuell med boken Jag vill aldrig må så dåligt igen som släpptes i somras.

– När jag två år efter kraschen, till slut vågade dela med mig på mina sociala medier efter att ha hållit mitt utmattningssyndrom hemligt, insåg jag vilken lättnad det var att få berätta, säger Sigrid till magasinet.

Sigrid berättar att hon ofta under den här tiden fick panik och kunde väcka sin sambo Robin och säga:

”Nu dör jag, nu måste vi ringa 112.”

Och så såg dagarna och nätterna ut för 35-åringen innan hon åkte in till sjukhuset för att få hjälp. När Sigrid kom till vårdcentralen kunde läkaren direkt konstatera vad det handlade om.

Sigrids råd till dig som är på väg in i en utmattning

Sigrid skrev sin bok för att gensvaret från hennes publik var så stort och positivt. Det var egentligen det som gjorde att hon kunde ta mod till sig att skriva. I dag är hon tillfreds med sitt liv, vad hon vill och de människor hon har runt sig. Hon tipsar om att meditation, promenader och gillar att spendera sin fritid på saker som har lite att göra med hennes jobb.

– Om du är den som säger ”jag skulle aldrig drabbas” så är det i sig en varningssignal. Jag var en av dem, säger Sigrid.

FOTO: TV4 / TT

Annons