LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Sissela Kyle drabbad av dödliga sjukdomen – akut inlagd på sjukhus

25 okt, 2024
Till vänster: Närbild Sissela Kyle. Till höger: Sissela Kyle och partnern Per.
Sissela Kyle har varit tillsammans med sin partner i 19 år, men länge valde de att bo isär.
Efter en tuff sjukdomsperiod för Sissela ändrades däremot deras inställning...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nina Gunkes nya hälsobesked – berättar om planen för boendesituationenBrand logo
Nina Gunkes nya hälsobesked – berättar om planen för boendesituationen

Sissela Kyle, 67, är en av Sveriges största skådespelare och komiker. Nu är hon aktuell med föreställningen Min föreställning om mamma. Tanken är att Sissela ska bjuda publiken på en intim monolog om sin egen mor, som gick bort för åtta å sedan.

Privat har Sissela har två vuxna barn och två barnbarn som är 1 och 6 år gamla. Sen 19 år tillbaka är hon tillsammans med psykologen och radioprofilen Per Naroskin, 65.

Det var inte länge sen paret gick från att vara särbos till sambos – vilket dock inte var enligt Sisselas plan!

Sissela Kyle om svåra sjukdomen: ”Blev så dålig”

Sissela och Per träffades först när de jobbade med radioprogrammet Spanarna, och sedan uppstod kärlek när de började prata på en fest. Sissela har tidigare berättat om beslutet att leva som särbos.

Annons

– Det är ju skillnad om man har barn ihop, men både jag och Per har gjort det en gång, och senare i livet så passar det här oss. Det är påfallande vanligt att det väcker en viss avund, och många tycker det verkar skönt, har Sissela sagt till Expressen.

Men nu bor paret alltså tillsammans! Och anledningen till det är på grund av att Sissela blev svårt sjuk år 2021, under coronapandemin. Hon fick lungproppar till följd av covid-19 och behövde tillbringa två veckor på Södersjukhuset. I en intervju med Hemmets journal har Sissela berättat om sjukdomstiden.

– Jag som normalt sett är frisk och stark blev så dålig att jag inte vet hur det hade gått om det hade hänt under den första covid-vågen då sjukhusen hade sämre beredskap. Det är väldigt svårt att förstå vad det gör med en att inte kunna få luft.

Sissela Kyle har flyttat ihop med partnern

Inställningen till att bo ihop ändrades efter sjukdomen. I en ny intervju med Femina berättar Sissela om beslutet efter att ha varit särbos i så många år.

Annons

– Vi kände oss ju för i 16 år. Så det känns riktigt bra.

– Vi flyttade så vi bor rätt stort, men jag rensade mycket. Det är så underbart, jag älskar det. Och hur bra är återvinningen? Jag skulle vilja jobba där. Det är verkligen en befrielse. Jag älskar också att radera saker på datorn.

Idag är det självklart att de ska vara tillsammans, men så var det inte första gången de träffades, berättar hon för Femina.

– Nej, det kan jag inte säga. Men det blev så i alla fall. Och det är jag evinnerligt glad för. Vi har ett ständigt pågående samtal och inspirerar varandra.

FOTO: TT

Annons