LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Sissela Kyle svårt sjuk – inlagd på sjukhus i veckor: ”Väldigt svårt att förstå”

15 aug, 2024
Sissela Kyle är nybliven pensionär.
Nu berättar hon om den allvarliga sjukdomen som drabbade henne.
– Det är väldigt svårt att förstå vad det gör med en att inte kunna få luft, säger hon till Hemmets journal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännenBrand logo
TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännen

Skådespelaren Sissela Kyle, 67, är för många ett välkänt ansikte. Sedan 80-talet har hon figurerat i en mängd roller på teaterscenen och på film, radio och tv. Sissela – som har blivit utsedd till Sveriges roligaste kvinna – är nu nybliven pensionär.

Det innebär dock inte att hon helt lagt av med karriären – hon är även aktuell med teaterföreställningen Min föreställning om mamma. I föreställningen bjuder hon publiken på en intim monolog om sin egen mor.

Sissela Kyle om kärleken Per – därför lever de i sär

Sissela Kyle är sedan 15 år tillbaka tillsammans med Per Naroskin, 65. Paret har tidigare berättat om beslutet att leva som särbos.

– Det är ju skillnad om man har barn ihop, men både jag och Per har gjort det en gång, och senare i livet så passar det här oss. Det är påfallande vanligt att det väcker en viss avund, och många tycker det verkar skönt, har Sissela sagt till Expressen.

Annons

Hon förklarade att de dock träffas ”hela tiden” och ofta sover över hos varandra.

– Men det kan också vara att ”jag vill vara i fred, jag behöver jobba”. Vi är människor som skriver och tänker. Vuxna människor med behov av ensamhet, och i den lyckliga ekonomiska positionen att vi inte måste flytta ihop, utan kan bo nära varandra i stället.

Sissela Kyle talar ut om sjukdomen: "Blev så dålig"

Det verkar dock som att särboskapet är inne på refrängen. I en intervju med Hemmets journal berättar Sissela att de bestämt sig för att flytta ihop – och anledningen var att Sissela plötsligt blev sjuk.

Beslutet att bli sambos kom efter pandemin. Våren 2021 drabbades Sissela nämligen av lungproppar till följd av covid-19, och fick tillbringa två veckor på Södersjukhuset. I en intervjun berättar Sissela om sjukdomstiden.

– Jag som normalt sett är frisk och stark blev så dålig att jag inte vet hur det hade gått om det hade hänt under den första covid-vågen då sjukhusen hade sämre beredskap. Det är väldigt svårt att förstå vad det gör med en att inte kunna få luft.

Tack och lov återhämtade sig Sissela efter ett tag. Hon berättar att hon då började fundera över fördelarna med att ha Per nära.

– Efteråt insåg både Per och jag behovet av att ha någon nära och att kunna hjälpa varandra. Kan hända var det också så att vi förstod hur mycket vi ville vara med varandra. Vi har alltid sagt att eventuellt flyttar vi ihop när vi blir gamla och nu kanske vi är det då.

Foto: Claudio Bresciani/TT och Karin Törnblom/TT

Annons