LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Sissela Kyles sorg efter sin mammas död: ”Hon ville aldrig prata om sina depressioner”

29 sep, 2024
Sissela Kyles mamma, Gunhild Kyle, gick bort år 2016. För Hemmets Journal berättar Sissela nu om Gunhilds sista tid i livet, och svårigheterna under uppväxten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Jansson gissar kändisen – har fel på allt: "Men herregud"Brand logo
Anders Jansson gissar kändisen – har fel på allt: "Men herregud"

Folkkära skådespelerskan Sissela Kyle, 67, kommer under hösten att gestalta sin mamma på scen, i Min föreställning om mamma. Tanken är att Sissela ska bjuda publiken på en intim monolog om sin egen mor.

– Jag tror att mamma skulle ha gillat att jag gör en föreställning om henne, fast kanske hade hon inte gillat allt som jag säger om henne. Om hon hade levt hade hon nog velat lägga sig i och försökt styra en del, säger Sissela till Hemmets Journal.

Annons

Sissela Kyle om mamma Gunhilds bortgång: ”Vi hade roligt tillsammans”

Mamman Gunhild Kyle gick bort år 2016 och blev 94 år gammal. ”Du får det nog lite tråkigare när jag är borta”, sa Gunhild till Sissela när hennes liv gick mot sitt slut.

– Det var underbart att hon hade självförtroendet att inse det. Det var nog också hennes sätt att säga att vi hade roligt tillsammans. Och jo, lite tråkigare blev det utan mamma.

– Med sin analytiska förmåga var hon ett idealiskt bollplank. När jag skrev på något bollade jag det alltid med henne. Samtidigt som mamma var kritiskt ifrågasättande var hon också väldigt stöttande.

Sissela Kyle med mamma Gunhild, Stockholm, 2005. FOTO: Karin Törnblom/TT
Annons

Gunhild Kyle kämpade med depression: ”Ville aldrig prata”

Sissela förklarar att hon och Gunhild delade en del likheter, men även olikheter.

– Jag har en mycket positivare livshållning än Gunhild. Till skillnad från henne slåss jag inte mot några demoner. Gunhild var periodvis deprimerad, säger hon och fortsätter:

– Det var speciellt att växa upp med en mamma som hade den svarta livssynen som hon hade. Jag ville hjälpa mamma och göra henne glad, men när hon var deprimerad slöt hon sig i ett stumt skal som jag förgäves försökte knacka på. Hon ville aldrig prata om sina depressioner.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons