LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Siw Malmkvist bekräftar flytten – kan inte bo kvar: ”Tomt”

07 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Förra året gick Siw Malmkvist sambo, Fredrik Ohlsson, bort.
Nu berättar sångerskan i en intervju med Aftonbladet att hon har flyttat från parets stora våning.
– Jag kan inte sitta där ensam, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tjejmatte med Siw Malmkvist och Ann Westin: ”Jag fattar ingenting”Brand logo
Tjejmatte med Siw Malmkvist och Ann Westin: ”Jag fattar ingenting”

Det var i slutet av förra året som sångerskan Siw Malmkvist, 87, blev änka efter att hennes stora kärlek Fredrik Ohlsson somnat in. Fredrik var skådespelare och de flesta känner nog igen honom som Tommy och Annikas pappa i Pippi Långstrump-filmerna, men han gjorde många roller under sin karriär.

Siw Malmkvists ord om saknaden

Siw och Fredrik blev ett par redan 1971 och i en intervju med Hänt berättade hon strax efter dödsfallet om den stora saknaden.

– Det är väldigt tyst och tomt här hemma. Men han har åkt in och ut på sjukhus och då har man varit van vid att han kommer hem så småningom men nu kommer han inte hem mer. Det tar sin tid innan det mognar i huvudet på en, sa hon då.

Siw med Fredrik.

Flyttat från våningen på över 200 kvadrat

I december fyller Siw 88 men hon är fortfarande aktiv med olika projekt. Förutom musiken har hon också ett stort intresse för att måla. Förra veckan hade hennes första akvarellutställning Det är aldrig för sent invigning på Pumphuset i Landskrona där Siw kommer ifrån.

Annons

Nu har artisten nyss flyttat från den stora våningen som hon delat med sin Fredrik under så många år.

– Vi bodde där över 40 år och den var över 200 kvadrat. Min dotter Tove frågade vad jag ville göra när Fredrik dog. Flytta, svarade jag. Jag kan inte sitta där ensam. Det var så stort och tomt och jag ville ha något mindre, säger hon till Aftonbladet.

”Lycklig är man väl bara stundtals”

Vidare berättar hon att det känns bra med flytten även om det tar lite tid att ställa om och bo in sig på det nya stället. På frågan skulle du säga att du kommit på fötter och är någorlunda lycklig idag? svarar hon:

– Lycklig är man väl bara stundtals. Jag skulle snarare säga att jag är tillfreds och trivs.

Trots känslorna av tomhet verkar Malmkvist inte intresserad av att träffa någon ny och börja om på nytt. Hon tänker i alla fall inte bjuda hem någon gubbe på kaffe.

FOTO: TT / Expressen

Annons