LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Skräckscenerna i The Challenge – tar strypgrepp mitt under TV4-tävlingen: ”För att ge igen”

29 aug, 2024
Det hände mycket i kvällens tävling i The challenge.
Nu berättar Anthony om strypgreppet och Fabian berättar om utfrysningen.
”Alla inblandade fick en påminnelse om vilka regler som gäller”, skriver TV4 i ett mail till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

TV4:s nya underhållningsprogram The challenge går ut på att parvis tävla sig fram genom att vinna tävlingar. Det finns bara en hake; att även om man är bra i tävlingar kan man ändå riskera att åka ut eftersom mycket även handlar om paktande och spel. Vinnaren får en miljon kronor.

Tävlingarna är väldigt hårda och fysiska och i kvällens avsnitt gick det över gränsen, enligt Homayon Sytes, 23.

– Vi måste ha mer respekt för varandra, säger han i programmet.

Muhammad Anthony Yigit, 32, tog nämligen strypgrepp på Homayon.

Därför tog Anthony strypgrepp på Homayon

När Hänt når Muhammad Anthony Yigit berättar han hur det kom sig att han tog strypgreppet.

– Alltså såhär, han tacklar mig och i mitt huvud går ju jag igång och tänker "okej då ska vi vara fysiska". Och i mitt huvud tänker jag "om han vill vara fysisk så ska han få samma tillbaka" och då tar jag ett strypgrepp på honom, berättar Anthony och fortsätter:

Annons

– När han säger "jag kan inte andas, jag kan inte andas", då släpper jag. Så efter att han sa det första gången så tar det två sekunder, sedan släpper jag. Så jag gjorde det för att ge igen, för jag blev sur där i stunden och tappade det själv, jag blev arg liksom. Är det rätt? Nej det är det ju inte. Men där och då tappade jag det.

Försökte produktionen ingripa?

– Nej jag tror att det inte var så stor grej och innan vi ska göra sådana här fysiska grejer så går de igenom reglerna, vad man får och inte får göra. De sa att vi inte får bitas, sparkas och sådana saker. Men en sak som inte togs upp var att ta strypgrepp. Men hade någon frågat om strypgrepp hade produktionen förmodligen sagt nej. Men det kom liksom aldrig på tal.

Har du sagt förlåt till Homayon?

– Alltså jag bad om ursäkt i programmet också, men de kanske inte visar det.

TV4:s svar om strypgreppet i The challenge

När Hänt når TV4 säger de såhär om saken:

Annons

– The Challenge är ett tufft och utmanande program, och dagens tävling var väldigt fysisk. Alla inblandade fick en påminnelse om vilka regler som gäller, och att behandla varandra med respekt, skriver kanalen i ett mail till Hänt.

THE CHALLENGE
FOTO: TV4

Fabian Thingwall om utfrysningen

Men detta var inte det enda som hände under tävlingen. Bara några sekunder tidigare hamnade fokus på Fabian Thingwall, 37. När han hade den färgglada pinnen dundrade folk på honom bakifrån och försökte dra bort honom. Med tanke på tidigare händelser under inspelningen och saker som hänt i Fabians barndom blev detta droppen.

– Det var ju mycket värre på plats än hur de har klippt det. Det var väldigt mycket mer dramatiskt och jag behövde lämna inspelningsplatsen, säger han till Hänt.

Annons

Du fick lämna inspelningsplatsen?

– Ja, jag kunde liksom inte fokusera. Allt man ser på tv stämmer ju, jag fick ett breakdown vilket jag inte var beredd på själv. Det var väl det som skrämde mig så mycket, att det här är något jag gått och burit på av andra anledningar.

Fabian berättar vidare att han behövde avbryta tävlingen och fick sätta sig på en åker och gråta ut.

– Produktionen märkte väl att det hade gått för långt och då kom någon och tog mig till en åker bakom inspelningsplatsen. Så jag träffar ju inte någon, jag sitter för mig själv på en stol på en åker och typ gråter i en timma. Tävlingen fortsatte och jag sitter och hör allt när tjejerna kör sin grej, säger Fabian och fortsätter:

– Så jag satt på åkern och grät men sedan kom en efter en, jag tror att producenten kom och frågade hur jag mådde också.

Produktionen berättade då för Fabian att de sett allt, men trots detta ingrep de inte.

– Jag tror att de tänkte att jag kunde ta mer än vad jag kunde. Sedan är det ju tv också så det här är ju “katching” för dem.

the challenge
Fabian tvingades avbryta tävlingen. FOTO: TV4

The challenge sänds på TV4 på måndagar och torsdagar klockan 21:00.

FOTO: TV4

Annons