LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Sofia Åhman stoppas från sonen David under OS – därför skiljs de åt: ”Det är tufft”

10 aug, 2024
Beachvolleyboll-spelarna David Åhman och Jonatan Hellvig är klara för final i OS!
Men i en ny intervju med P4 Extra berättar nu Davids mamma, Sofia Åhman, att tiden i Paris inte varit helt enkel.
– Tufft för en 22-åring, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur mycket festival är Molly Hammar?Brand logo
Hur mycket festival är Molly Hammar?

Sveriges beachvolleybollstjärnor David Åhman, 22, och Jonathan Hellvig, 22, har tagit sig hela vägen till final i sommar-OS i Paris 2024! Under lördagen 10 augusti ställs de mot Tyskland klockan 22.30.

Duon har nu varit nere i Paris sedan starten på OS eftersom beachvolleybollturneringen stäcker sig över två veckor och nu ska det äntligen avgöras!

På plats finns även Davids mamma, Sofia Åhman, 53, som många känner igen som SVT-programmets Go'Kvälls alldeles egen träningsexpert. I en ny intervju med P4 Extra berättar hon nu om tiden i Paris.

Sofia Åhman stoppas från sonen David: ”Tufft”

I radioprogrammet frågar programledaren Titti Schultz hur mycket Sofia hinner träffa David och hur mycket de hann prata med varandra efter vinsten i semifinalen mot Qatar.

– Man kan säga att de sprang till oss och så kramades vi över staketet där, och sedan kommer det direkt någon säkerhetsguider och säger: ”Stopp, nu ska de dit och prata med media” eller något sådant, förklarar Sofia och fortsätter:

Annons

– Och sedan får vi vänta kanske 45 minuter, och sedan får vi träffa dem kanske två minuter utanför deras buss tillbaka till OS-byn. Så det är inte mycket! Man hinner kramas, man hinner ta någon bild och sedan så drar de iväg igen.

Vidare berättar Sofia att man får höras över telefon istället för att ses och att hon ändå förstår varför hon inte fått träffa David så mycket under hans tid i Paris.

– Vi har fått setts någon gång men det är ju så att deras fokus ska liksom vara på deras träning och sin prestation och så där.

– Beachvolleybollen är så speciell för de började ju spela första dagen och nu blir finalen här på sista dagen, så de har den längsta turneringen. Det är ju över två veckor där de har varit isolerade, så det är ganska lång tid. Det är ganska tufft för en 22-åring tror jag, fortsätter Sofia att berätta.

David Åhman firar med bland annat sin mamma Sofia Åhman som har nära till tårarna efter segern i semifinalen mot Qatar. Jonas Ekströmer/TT

Känslorna inför finalen: ”Helt sjukt”

Titti frågar vidare hur Sofias känslor är inför den kommande finalen.

Annons

– Generellt måste jag ändå säg att jag är minst nervös av alla matchen på den här matchen, för nu vet jag ju oavsett blir det ett väldigt bra resultat. Det är inte så att nu åker vi ut, som det har varit på de andra, då har det varit lite mer panikkänsla, svarar hon.

– Du är mamma till en OS-medaljör, det törs vi ändå säga redan nu. Det är ju ganska häftigt, flikar Titti in.

David Åhman och Jonathan Hellvig ställs mot Tyskland i OS-finalen för herrarnas beachvolleybollturnering. Jonas Ekströmer/TT

– Den där lilla plutten som stod på bakgården och alltid höll på med bollar och slog in dem genom köksfönstret ibland, så man fick skälla. Och nu får man se honom där i Paris framför 13 tusen åskådare och ett glittrande Eifeltorn. Det är ju helt sjukt faktiskt!, säger Sofia och förutspår att matchen kommer sluta med 2-1 till Sverige.

Vi håller tummarna för vinst och önskar ett stort lycka till till David och Jonatan!

FOTO: TT

Annons