LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Sofia Geite hoppar Nyhetsmorgon – egna orden om orsaken

23 aug, 2024
Sofia Geite och Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon. Från Sofia som står till vänster går en röd pil som pekar på Maria Forsblom bredvid Steffo i en lite mindre cirkel i bilden.
På fredagarna är vi vana med att programledarna Steffo Törnquist och Sofia Geite gör tittarna sällskap i Nyhetsmorgon.
Men den här fredagen saknas Sofia i programmet!
För Hänt berättar hon nu anledningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba med Maria ForsblomBrand logo
Fem blixtsnabba med Maria Forsblom

Nyhetsmorgon är ett av TV4s populäraste program. Efter sommarsemestrarna är nu ordinarie personal tillbaka i rutan, och på fredagar ser vi vanligtvis Steffo Törnquist, 68, och Sofia Geite, 42, leda programmet.

Men den här fredagen är inte allt som vanligt, kollegan Maria Forsblom, 37, har ersatt Sofia.

Därför saknas Sofia Geite i Nyhetsmorgon

Sofia har en lång karriär på TV4 och har jobbat som både nyhetsuppläsare och i program som Efter fem.

Sofia är gift med TV4-kollegan och sportkommentatorn Johan Edlund, 53, och tillsammans har de två barn. Ester, 7, och Elsa, 11 Och det visar sig vara just familjen som är orsaken till Sofias frånvaro.

I en Instagram-story har Sofia publicerat en bild på massa paket och godsaker, och taggat sin make Johan.

Annons

”Födelsedagsbricka för vår 11-åring”, skriver hon till bilden.

I Nyhetsmorgon byter programledarparen av varandra efter ungefär halva sändningen, och när Hänt når Sofia visar det sig att hon blir borta hela dagen.

Vår dotter Elsa fyller 11 år idag och därför har jag tagit ledigt just den här fredagen. Så fint att få vara med och sjunga på morgonen med frukostbricka och paket.” skriver hon i ett meddelande till Hänt.

Skärmdump från Sofia Geites instagram-story där bricka med frukost och paket syns i bilden.
Sofia Geite firar sin dotter. Foto: Instagram/Skärmdump

Sofia Geite om att jobba med Steffo Törnquist: ’’Väldigt låg humor’’

Sofia har tidigare berättat för Hänt om hur det är att jobba ihop med Steffo.

– Han har en gedigen erfarenhet av hela journalistyrket men också av Nyhetsmorgon som program. Så att det är väldigt inspirerande och roligt att jobba med honom.

Annons

Ibland kan det bli extra roligt med programledarparet i rutan. Det har till exempel hänt att Sofia och Steffo fått så pass stora skrattanfall där de inte kunnat få fram några ord.

– Sen är han väldigt kul på alla sätt. Vår humor, som kan vara väldigt låg, är väldigt lik också så dags på dygnet. Det krävs inte så mycket för att få oss att tappa fotfästet, men samtidigt hittar vi tillbaka fort. Så det är någon form av allvar och lite trams eller lättsamhet som är en jättebra mix. Framför allt att han är en bra journalist och en väldigt snäll person, har Sofia sagt tidigare.

FOTO: TV4/Skärmdump

Annons