LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Sofia Wistams chock efter skilsmässan – var inte rätt pappa

25 okt, 2024
Sofia Wistam har fått ett ytterst märkligt brev och när hon läste vad som stod höll hon på att tappa andan.
I brevet står det nämligen att hennes pappa är någon helt annan!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sofia Wistam om Naked attraction: ”Hur stor pung kan man ha?”Brand logo
Sofia Wistam om Naked attraction: ”Hur stor pung kan man ha?”

Sofia Wistam, 58, är uppväxt med sin mamma Yvonne och pappa Leif. Men för några veckor sedan fick hon ett brev som gjorde att hon hamnade i en rejäl chock!

Leif gick tyvärr bort för ett antal år sedan och nu har även hans nya fru Gunnel gått bort och det var i dödsboet som upptäckten gjordes.

– Jag fick ett rekommenderat brev från Gunnels syster som har rensat upp och hittat papper både från min pappa och från Gunnel. Och det har hon postat till mig, jag går dit, hämtar ut ett brev och tänker "vad konstigt, vad är det här för någonting", berättar Sofia i podden Wahlgren & Wistam.

Sofia Wistams chock – tror hon har en annan pappa

Innan Yvonne träffade Leif var hon gift med en man som hette Rolf. De var ihop i några år. Men det finns ett problem, de skickade inte in skilsmässopapper förrän långt efter uppbrottet.

Annons

– Så det jag har fått är ett skilsmässopapper mellan min mamma och Rolf, alltså innan min pappa. Så jag bara "gud vad ointressant, varför skulle jag vara intresserad av ett skilsmässopapper från min mamma och Rolf?", säger Sofia i podden och fortsätter:

– Och så tittar jag på datumet. Jag är född i maj 1966, det här pappret är från juli 1966, alltså efter att jag är född, det är då Rolf och Yvonne skiljer sig.

Sofia tänkte då att det var väl konstigt men hon var ändå lugn och tänkte att skilsmässor kan ju gå igenom i efterhand.

– Men så tittar jag längre ner, det här är ju ett domstolspapper, så står det en liten paragraf "makarna kommer överens om att det gemensamma barnet Eva Olga Sofia ska tillägnas modern", läser Sofia och chocken är total:

– Då stannar ju hela världen! Jag står mitt på Östermalms torg och öppnar det här och tänker "okej, är inte min pappa Leif min pappa? Är den här Rolf min pappa? Har min mamma inte sagt det här? Vad är det som händer?".

Annons

Sanningen om Sofia Wistams pappa – så ligger det till

Med all rätt så står ju Sofia Wistam och är i totalt chocktillstånd, men någonstans kunde hon inte greppa tanken om att Rolf skulle vara hennes pappa.

– Världen står stilla och jag tänker någonstans att Kid och Texas är ju sjukt lika Leif. Fast jag vet ju inte hur Rolf ser ut, han kanske också ser ut så, säger hon i podden och fortsätter:

– Då var det såhär, okej ska jag ringa mamma och prata om det här? Men jag tänkte att jag väntar lite grann tills chocken har lagt sig, för mitt liv spelar det ju egentligen ingen roll. Ingen av dem finns kvar i livet.

Så till slut landade Sofia i att fråga sin mamma hur det egentligen ligger till.

– Jag bara undrar, kära mamma, är Leif min pappa? Om det inte är så, it doesn't matter, det spelar ingen roll. Men jag har fått det här pappret och hon bara "det är klart att Leif är din pappa!" och jag förstår det men jag betonar än en gång att det spelar ingen roll, sa hon till sin mamma.

Annons

Mamma Yvonne gick igång direkt och la på luren, men sedan ringde hon tillbaka och berättade hela historien.

– Summa summarum så är det ju så att, och fortfarande så, att är man gifta och man får barn så tillfaller ju då barnet till den man är gift med. Så Leif är ju min pappa, men den chocken som jag fick och att jag stod där och trodde att jag har en Rolf-pappa som jag inte visste om. Isåfall är det ju också väldigt sorgligt, för han var ju tydligen också död, jag kanske skulle ha syskon. You never know, säger Sofia och fortsätter:

– Men då var det ju så att de hade ju separerat. Mamma hade flyttat till Stockholm med Leif och de försökte aktivt skaffa barn och jag blev till. Men den här skilsmässan med Rolf glömdes av. Så därav att det står att de fortfarande var gifta.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons