LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Carolin Björnerhag om haveriet i Nyhetsmorgon – utom kontroll: ”Fullständig panik”

19 jul, 2024
Caroline Björnerhag
Ibland blir det bara fel.
Carolin Björnerhag berättar om missarna i Nyhetsmorgon.
– Där och då får man ju fullständig panik, berättar hon för Hänt.
Annons
Plötsliga överraskningen under intervjun – så har vi aldrig sett Jenny StrömstedtBrand logo
Plötsliga överraskningen under intervjun – så har vi aldrig sett  Jenny Strömstedt

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carolin Björnerhag, 37, inledde sin karriär som programledare på radio. Men efter några år bestämde hon sig för att lämna det för att satsa på sin dröm om att arbeta inom tv-branschen. Sedan förra sommaren ser vi därför Caroline ibland i rutan, som sommarvikarie på TV4:s Nyhetsmorgon, och för Hänt berättar hon att hon har ”världens roligaste sommarjobb”.

– Jag känner att jag har njutit mer i år, förra året när jag började var jag otroligt nervös. Och det är jag ju nu också. Men nu känner jag att jag har fått in lite mer studiovana, förklarar Carolin när Hänt frågar om hur det känns att komma tillbaka.

Hyllar kollegorna på TV4: "It takes a village"

Sedan Carolin började på Nyhetsmorgon har hon mottagit ett överväldigande mycket beröm från både kollegor och tittar. Hennes engagemang och positiva attityd har gjort att hon snabbt har blivit en favorit bland morgonrutinerna för många. Något hon själv uppskattar väldigt mycket.

Annons

– Jag är en sån person som alltid kommer vilja prestera det bästa oavsett om det handlar om mitt jobb eller om jag spelar en boule-match. Jag vill alltid vara på topp. Så när man verkligen ger allt man har och försöker vara sin bästa är det så fint att folk ser att man har lagt ner mycket jobb bakom det, säger Carolin och fortsätter:

– Men jag ska även säga att vi är en hel redaktion, it takes a village. Vi är så många bakom som hjälper till och styr upp. Ett riktigt superteam.

Carolin Björnehag om missarna under programmet: "Fullständig panik"

Hon förklarar vidare att det hon verkligen uppskattar sina kollegor, speciellt som nybörjare på den positionen hon har nu.

Som ny på jobbet finns det, däremot, en hel del att hålla koll på. Trots att många kanske ser det som en dröm att få prata med gästerna i soffan på morgonen, är verkligheten inte alltid så enkel som det ser ut, berättar Carolin.

Annons

– Det är ju otroligt mycket att hålla reda på, det är riktningar, olika kameror, du ska läsa prompter, ha hela kontrollrummet i örat samtidigt som du ska lyssna på gästen och samtidigt som du ska förbereda i huvudet för att gå vidare. Man är ju helt slut efter en morgon asså!, säger hon och skrattar.

Men är det någon någon gång du har känt så ”Oj, nu gick det lite galet”?

– Ja men gud ja, det är ju sånt man inte kan kontrollera. Jag säger fel eller man går fel och inser ”juste det var den skärmen”, eller som en gång när en länk inte fungerade och det var helt svart i rutan. Men det är bara tv, vad ska man göra? Det som händer, händer, säger Carolin.

– Men det är klart att där och då får man ju fullständig panik, tillägger hon med ett skratt.

”Vill vara programledare”

Framöver kommer Caroline att synas som vanligt i rutan under sommaren. När Hänt frågar om det finns en möjlighet att hon skulle kunna gå in på heltid förklarar hon att det är fullt hus på TV4, det finns alltså ingenting som är sagt om det för tillfället.

– Jag vill ju vara programledare hundra procent, men sen är det inte så att jag bara behöver vara på nyhetsmorgon. Jag kan tänka mig Idol också, eller typ Bäst i test! Varför ringer de inte mig!?, skrattar Carolin och fortsätter:

– Men sen älskar jag ju att vara ute på fältet också, så jag håller i det rätt hårt, avslutar hon.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons