LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Steffo Törnquists fru om skulderna – svaret i Nyhetsmorgon: ”Det är väldigt svårt”

23 okt, 2024
Till vänster: Närbild Caroline Törnquist. Till höger: Caroline och Steffo Törnquist
Steffo Törnquist har varit gift med juristen Caroline Törnquist sedan 2008.
Under måndagsmorgonen gästade hon Nyhetsmorgon för att prata om arv och skulder – där hon ger en varning till tittarna!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas StrömstedtBrand logo
Jenny Strömstedts om planerna med maken Niklas Strömstedt

Steffo Törnquist, 68, är en av de folkkära programledarna vi ser leda Nyhetsmorgon i TV4 varje vecka. Vi har sett honom där sedan år 2000 och nu syns han i rutan varje fredag tillsammans med Sofia Geite, 42.

Privat är Steffo gift med Caroline Törnquist, 64. Hon jobbar som familjerättsjurist men dyker då och då upp i Nyhetsmorgon för att prata om olika juridiska ämnen som rör bland annat testamenten och arv.

Nyligen gästade hon programmet och gav en varning till tittarna!

Steffo Törnquist fru Caroline varnar tittarna i Nyhetsmorgon

På måndagsmorgonen besökte hon programledarna Anders Pihlblad, 56, och Soraya Lavasani, 42, för att prata om ifall man kan ärva skulder, vilket också är just frågan om Anders ställer inledningsvis.

Annons

– Det enkla svaret på frågan är ju: du ärver inte skulder i Sverige. Men kan man? Där finns det olika fallgropar, eller saker att vara uppmärksam på när det kommer till skulder, svarar Caroline.

Det är tre grejer man ska vara uppmärksam på, menar Caroline. Om man har gemensamma skulder med den avlidne, då det kan bli så att man måste betala hela skulden, om den avlidnes skulder överstiger tillgångarna och om man är bosatt i utlandet.

Caroline påpekar också särskilt att om den avlidne har lånat ut pengar till någon så ska det skrivas in i bouppteckningen.

– Jag vill också säga att om ni lånar ut pengar till någon, se till att skriva tydliga skuldebrev, även om det är inom familjen. Hur ska man annars veta, vad det där en gåva jag fick, ett förskott på arv, eller var det jag som skulle låna? Finns det inte tydliga papper är det väldigt svårt att veta för vi talar ju om att en person har avlidit.

Därför leder inte Steffo Törnquist Nyhetsmorgon när frun gästar

Caroline tar sitt yrke på stort allvar.

Annons

Jag brinner ju för familjen juridiken och gör vad jag kan för att den ska bli ner av en ”folkrörelse ”, den berör oss ju alla”, har hon tidigare skrivit i ett meddelande till Hänt.

Men de gånger som hon har gästat Nyhetsmorgon har det aldrig varit samtidigt som Steffo har varit programledare, vilket är för att programledarna inte brukar lede programmet när familjemedlemmar gästar. Exempelvis brukar Jenny Strömstedt, 52, inte sköta intervjuerna när hennes make Niklas Strömstedt, 66, bjuds in i programmet, något som dottern Maja har berättat.

Om Caroline och Steffo behöver förhålla sig till dessa regler vet inte Caroline. Hon menar att den biten inte är något som hon sköter, men förmodligen ligger det likadant till för dem.

Det är NyMo:s redaktion som bokar in mig utifrån relevant ämne, vem som är programledare är jag inte involverad i”, har hon tidigare skrivit till Hänt.

FOTO: TV4/Skärmdump, TT

Annons