LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Steffo Törnquists hustru Caroline talar ut i Nyhetsmorgon – skilsmässokravet: ”Har inte koll”

21 aug, 2024
Steffo Törnquist har varit gift med juristen Caroline Törnquist sedan 2008.
Under onsdagens Nyhetsmorgon var hon på plats för att prata om skilsmässor.
– Har jag skrivit på ett äktenskapsförord?, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Steffos förklaring efter gästens känga i NyhetsmorgonBrand logo
Steffos förklaring efter gästens känga i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist, 68, är en av svenska folkets favoriter när det kommer till programledarna i Nyhetsmorgon. Steffo har lett morgonshowen ända sedan år 2000 och kör fortfarande på varje fredag tillsammans med Sofia Geite, 42.

Vid sidan av jobbet på TV4 är Steffo gift med hustrun Caroline Törnquist, 64. Till skillnad från Steffos journalistiska karriär arbetar Caroline som familjerättsjurist. Detta stoppar henne dock inte från att också synas i tv, på senaste har hon nämligen blivit en del av just Nyhetsmorgon. Då och då dyker Caroline upp och pratar om olika ämnen som rör juridiken.

I dagens program var hon på plats för att prata om skilsmässor.

Steffos hustru Caroline om skilsmässa

Intervjun med Caroline börjar med att hon berättar sitt främsta tips; nämligen att sätta sig in i sin ekonomi innan man släpper bomben att man vill skiljas.

Annons

– Alltså min egen ovetenskapliga undersökning säger att många har inte koll. Många vågar inte prata om den här typen av frågor inom sitt äktenskap, så mitt råd nummer ett är ju att om du går och funderar på att inte fortsätta: sätt dig in i, hur ser min ekonomi ut? Har jag skrivit på ett äktenskapsförord kanske för 10-15-20 år sedan? Äktenskapsförord är offentlig handling, det finns registrerat hos Skatteverket, beställ en kopia, säger hon och fortsätter:

– Titta på din deklaration, vad har jag på mina konton, men också vad har jag för konton? För när du väl sedan släpper bomben eller bomben släpps av din partner, då är man i en sådan chock och då upplever inte jag att man tänker logiskt och klart.

Därför har Steffo och Caroline skrivit äktenskapsförord

Programledaren Sofia Geite undrar varför eller om man ens bör ha ett äktenskapsförord.

– Alltså det är väldigt individuellt. Men jag tycker inte det är fel att man diskuterar; behöver vi ha ett äktenskapsförord? Det finns dem som behöver ha för att de är delägare i en firma. Det kan vara att den ena parten har ärvt väldigt mycket med villkor om enskild egendom, säger Caroline.

Annons

Hon berättar vidare att man aldrig ska ta illa upp för att partnern vill skriva ett äktenskapsförord, utan snarare se det positivt.

– Jag brukar vända på det, det kanske är en akt av kärlek för att du ska veta var du står. Så att det där äktenskapsförordet du skrev på för 20 år sedan, när ekonomin sedan har hänt massor med, blir en fälla eller kommer som en obehaglig överraskning. Så det är individuellt.

När det gäller Steffos och Carolines äktenskap så har de naturligtvis ett äktenskapsförord. Faktum är att det var bland det första de gjorde och på bröllopsdagen var allt redan nedtecknat.

I parets äktenskapsförord slås det fast att så kallad giftorätt ej råder. Enligt överenskommelsen ska respektives pengar och prylar betraktas som enskild egendom, skriver Expressen.

Steffo har även berättat att han gått på många minor under årens lopp och förlorat många av sina miljoner. Så att Caroline låg på honom med att skriva äktenskapsförord är han väldigt tacksam för.

FOTO: Charlotte Brunzell/TT, TV4

Annons