Steffo Törnquists olycka under semestern – visar skadan
Den folkkäre programledaren Steffo Törnquist, 63, har lett Nyhetsmorgon i TV4 ända sedan år 2000 och tittarna älskar hans ofta spontana, rappa och skämtsamma kommentarer om det som händer i tv-studion. Steffo är dessutom mycket aktiv på Instagram där han har 104 000 följare och ofta lägger ut inlägg från då han ägnar sig åt sina hobbies som att spela golf, skjuta gevär och röjda cigarr.
Igår kväll meddelade programledaren att han varit med om en smått onödig olycka på Instagram. Han la ut en bild av sin omplåstrade tumme och skrev:
”Ankballe! Efter att glupskt ha läst 180 sidor Anne Holt skulle jag bara karva mig en bit ost. Nu dunkar tummen.”
ANNONS Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här!
En del av hans följare har kommenterat inlägget med smått skämtsamma kommentarer. En person skriver:
”Men stackare dig …kanske skall du överlåta sådana avancerade övningar till fina hustrun …det där kan ju påverka ditt handikapp när du spelar, men du vårda tummen och njut värmen”
En annan inflikar:
”KÄMPA!!!”
Och en tredje följare ger honom rådet:
”Det finns ju färdig skivat vet ja …”
Vill starta språkakademi
Steffo har inte bara synts som programledare i Nyhetsmorgon i hela 19 år. Han har faktiskt jobbat på TV4 sedan ända sedan kanalen startades för 30 år sedan. Och eftersom den erfarne journalisten närmar sig pensionsåldern avslöjade han nyligen att han redan är på det klara med vad han ska göra efter att han avslutat karriären i tv-rutan.
I podden Nemo möter en vän berättade Steffo för en månad sedan:
– Jag har en idé när jag pensionerar mig. Jag har ju skramlat ihop en peng och då tänker jag göra något vettigt av den pengen. Och jag har en idé om just språket, att jag skriver väl och pratar hyggligt har betytt allt i mitt yrkesliv. Och privat också. Det är väldigt viktigt för mig att ha kontroll på språket för det kanske är det enda vettiga som jag haft i mitt liv. Ett uttryck som jag myntat; ”om man inte kan uttrycka det man menar, då tvingas man mena det man kan uttrycka”. Det vill säga om man inte äger språket så blir det även tanken, eller uppfattas i varje fall tanken som mindre. Och man uppfattas som mindre klok och allt möjligt.
Han förklarade att målet är att få tillfälle att föra dessa högt skattade kunskaper vidare:
– Så jag kommer att på något sätt starta någon slags språkakademi och jag hoppas få med massor av murvlar och författare och bra språkkompisar på det. Oavsett nivå, om du är nyanländ och inte kan svenska, eller om det är ditt modersmål och du ska skriva en uppsats eller hålla ett föredrag eller vad det nu är… så hoppas jag att de ska komma till mitt center och få hjälp, språklig hjälp helt enkelt. Det är min plan efter pensioneringen.
Foto: TT