LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Steffo Törnquist vill sluta på Nyhetsmorgon: ”Jag är inte trovärdig”

15 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Steffo Törnquist har gått ner i arbetstid och programleder numer Nyhetsmorgon bara på fredagarna. Men han har försökt sluta flera gånger.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ronny Svenssons relation till Steffo Törnquist: ”Munhuggas”Brand logo
Ronny Svenssons relation till Steffo Törnquist: ”Munhuggas”

År in och år ut, ja ända sedan starten 1990 har vi kunnat se Steffo Törnquist, 68, som programledare för NyhetsmorgonTV4. Men det är inte det enda programmet han lett på kanalen, han har också producerat och programlett Steffo - din tröst i natten och Steffos lustjakt.

Steffo Törnquist trappade ner för att orka

Länge var han och kollegan Jenny Strömstedt , 52, parhästar och höll tittarna sällskap om morgnarna, men i samband med valet för två år sedan valde han att gå ner i tid och jobbar numera endast på fredagarna. Det beslutet tog han i samråd med kanalen för att orka jobba i några år till.

Annons

– Jag väntar på min fru som är lite yngre än mig. När hon går i pension då kan jag lägga av, sa Steffo i en intervju med Hänt efter beskedet om nedtrappningen 2022.

Hans fru Caroline Törnquist, 64, jobbar som familjerättsjurist och även hon syns då och då i programmet där hon får uttala sig i rollen som expert på frågor som rör juridiken.

Caroline Törnquist och Steffo Törnquist. Karin Törnblom/TT

Försökt sluta i 15 år

I somras genomgick Steffo en knäoperation och blev i sviterna av den borta från programmet en tid. Efter rehabiliteringen är han nu tillbaka, och syns vanligtvis tillsammans med kollegan Sofia Geite, 42. Törnquist har berättat att det sliter på kroppen att gå upp i ottan, han beskriver sändningarna som ett maraton och mena att det gäller att hushålla med krafterna. Han har tidigare ”försökt sluta” vid upprepade tillfällen.

Annons

– Det har jag sagt i 15 år nu, så jag har ingen trovärdighet när jag säger så, skrattar Steffo.

Men hur länge Steffo Törnquist egentligen blir kvar på TV4 är oklart.

– Vårt färska avtal har inget slut, så jag kör på tills jag eller kanalen tröttnar, säger han till Journalisten.

FOTO: TV4 skärmdump / TT

Annons