ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Stina Wollter bojkottas av SVT – nya nakenserien får inte sändas

25 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Ett tv-program där kända gäster kastar kläderna och låter sig intervjuas nakna av Stina Wollter – det var idén.
Men nu stoppas programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så minns Christopher Wollter Sven Wollter efter bortgången: ”Fin person”Brand logo
Så minns Christopher Wollter Sven Wollter efter bortgången: ”Fin person”

En av de kändisar vi vet skulle vara med i programmet är artisten Molly Hammar, men under fredagen kom beslutet att SVT-programmet Naken med Stina Wollter skjuts upp på obestämd tid.

Anklagas för att legitimera antisemitism

Grunderna till att programmet inte ska sändas är enligt SVTs programchef Eva Beckman flera.

”SVT har kritiserats för att legitimera antisemitism genom samarbetet med konstnären Stina Wollter i den kommande tv-serien ”Naken med Stina Wollter”. Nu väljer vi att skjuta fram publiceringen på obestämd tid.”, skriver Beckman i ett blogginlägg på kanalens hemsida.

Men det är alltså inte det enda argumentet, vidare skriver hon så här:

”Sikten är skymd för det som är seriens viktiga ärende – att engagera en bred publik i frågor om de ideal som omger människokroppen. Det är inte heller ansvarsfullt mot någon i programmet, varken mot programledare eller de medverkande, att sända i nuläget”.

Annons

Stina Wollter har delat nya, liknande, uttalanden på sociala medier

Under veckan ska SVT ha nåtts av nya uppgifter angående Wollters ställningstagande i Israel / Palestina–konflikten på sociala medier, som ska ha haft liknande karaktär med det första uttalandet hon delade. Enligt Eva Beckman ska det första idémötet om programmet ha ägt rum innan 7 oktober förra året då inläggen som kallas antisemitiska delades av Stina.

Programchefen beskriver i inlägget också att det är en svårnavigerad terräng och att det ställer många frågor på sin spets. Hon är även noga med att belysa att SVT varken tar ställning för Israel eller Palestina.

”Däremot är vi partiska i frågan om alla människors lika värde och tar ställning mot såväl antisemitism som islamofobi”, förklarar hon.

FOTO: TT / Instagram skärmdump

Annons