LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Suzanne Axell blev kallad för subba – ryter ifrån: ”Livet är inte rättvist”

13 sep, 2024
AvLeif Schulman
Efter 21 år på SVT blev Suzanne Axell ansiktet utåt för den privata vården.
Då översköljdes hon med kritik och hat på sociala media.
– Livet är inte rättvist, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vad äter du när..: Hemma hos Suzanne AxellBrand logo
Vad äter du när..: Hemma hos Suzanne Axell

För tre år sedan fick Suzanne Axell nog och sade upp sig från SVT efter drygt 20 år som anställd.

Då hade hon gjort Fråga doktorn från Umeå sedan 2003. Folkets kärlek var hennes belöning, från arbetsgivaren hördes aldrig hurrarop.

– Jag åkte de här 160 milen i veckan. Det var ständiga förseningar, iskyla och taxibilar som inte kom. Men jag är en slitvarg och det har jag inte alltid fått cred för. Så är det. Men livet är inte rättvist, berättade hon för ett år sedan i Aftonbladet.

Två år senare fick hon förfrågan från den privata rådgivaren Kry att vara deras ansikte utåt, och hon tackade ja. Kritiken lät inte vänta på sig. Både i pressen och på sociala medier rasades det. Axell sålde ut två decennier av trovärdighet, skrev DN. Det påstods att hon fått miljonarvode.

Annons

– Jag har inte tjänat någon större summa pengar. Jag är säker på att de här som är så slipade och har reklamavtal säkert skulle skratta åt mig. Och det får de väl göra då. Jag lever mitt liv som jag vill, säger Suzanne nu i Aftonbladet.

Suzanne Axell. FOTO: Charlotte Brunzell/TT

Suzanne Axell fick höra att hon är en “penningkåt subba”

De offentliga boksluten från Axells bolag ger henne rätt, intäkterna har minskat drastiskt. Men siffror är inget som trollen på nätet bryr sig om.

– Det är ju inte roligt att få reaktionen att man är en “penningkåt subba” på sin egen hemsida, när man egentligen hade lite betalt jämfört med många andra i reklamsammanhang. Jag har jobbat stenhårt för SVT i 21 år. Sen säger jag upp mig själv och försöker sköta allt, sen finns det folk som tror både det ena och andra, säger hon vidare.

Annons

Hon tog beslutet att jobba för Kry då hon i den vevan upplevt krånglet att komma till rätt vård då hennes gamla mamma var sjuk. Suzanne har dock även mött vänlighet, både på sin hemsida och i levande livet:

– De flesta är ju så himla gulliga när jag kommer vandrande. Jag får höra att de saknar mig och skulle vilja se mig i andra sammanhang, säger hon och hoppas att även SVT kan hjälpa sina tittare att må bättre.

– Jag vill inte hacka på min gamla arbetsgivare. Det är inte min stil att gnälla i pressen. Men jag skulle vilja se mer grejer som ger människor hopp. Jag tycker att Sverige börjar sakna hopp.

FOTO: TT

Annons