LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Frågan om Suzanne Reuters död – sonen Simons totala panik: ”Hemskt för honom”

24 sep, 2024
Till vänster: Suzanne Reuter med sin son Simon Pontén. Till höger: närbild Suzanne som kollar åt vänster.
Suzanne Reuter är en av deltagarna i höstsäsongens Över Atlanten.
Där berättar hon om när hennes son fick ta emot ett samtal från en tidning – som frågade om han kunde bekräfta hennes död.
– Det här är så hemskt, säger Suzanne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”Brand logo
De tycker deltagarna om Över Atlanten: ”Ångestframkallande”

Suzanne Reuter, 72, är en av våra mest folkkära skådespelare. Genom åren har vi sett henne i ett flertal stora filmer och tv-seier så som i Rederiet och Svensson, Svensson.

De senaste åren har vi också sett i rollen som Ica-Stina, men tidigare i år kom beskedet att hon slutar.

Nu är hon aktuell som en av deltagarna i Över Atlanten, som just nu sänds på Kanal 5 och Max. Där berättar hon om en händelse som verkligen skakade hennes son...

Suzanne Reuter felaktigt dödförklarad – sonens chock

I Över Atlantens fjärde avsnitt sitter Suzanne med de andra deltagarna, Anders ”Ankan” Johansson, Clara Henry, Dante Zia, Peter ”Foppa” Forsberg, Kristoffer Appelquist och skepparen Gurra Krantz, och pratar om vad som teoretiskt hade kunnat hänt i världen de här 17 dagarna de dittills varit isolerade.

Annons

– Jag har också tänkt på det att skulle kunna hända något nu när man är ute såhär, men jag slår bort det väldigt snabbt, säger Suzanne.

Gurra Krantz berättar då om en tidigare händelse när han var ute på havet och fick veta att hans pappa sorgligt nog gått bort, vilket får Suzanne att tänka på en händelse med hennes son Simon Pontén, 38.

– Man kan få dödsbesked på olika sätt. Det var en tidning som ringde hem till Simon, för de har inte mitt nummer och vet att de inte ska ringa, och det fanns en orsak varför de inte ringde mig. Och det här är så hemskt, då säger de tidningens namn och sen frågar ”kan du bekräfta att din mor Suzanne Reuter är avliden?”. I telefonen, berättar hon och fortsätter.

– Och hans flickvän, mamman till barnen, är ju där. Han blir likblek, grön, håller sig i kylskåpet för att inte svimma, ringer mig snabbt som fan när jag hade telefonen med mig och kunde svara. Så kan det gå ibland.

Suzanne Reuter om händelsen: ”Fruktansvärt”

– Fan vad sjukt, svarar Dante Zia och Clara Henry undrar vad tidningen fått den informationen ifrån.

Annons

För några år sedan gjorde Suzanne en mindre hjärtoperation då hon led av ett ovanligt förmaksflimmer. Hon berättar att det var det som låg som grund till det obehagliga telefonsamtalet.

– Det var ju länge sen jag gjorde en liten operation på hjärtat och då gjorde vi ett reportage i en bra tidning. Året efter kommer något sånt där ”Susanne Reuter i ambulans till sjukhus”, nej men det var så dumt alltihopa. Och sen så är det någon som fått för sig då att jag skulle vara avliden.

– Det var hemskt för honom, så fruktansvärt. Det är inte klokt.

– Det är vi speciellt glada för, säger Gurra Krantz.

FOTO: TT, TV4/Skärmdump

Annons