LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Svennis sista tid i livet – nära vännen om samtalet i helgen: ”Då insåg jag...”

26 aug, 2024
svennis vänner
Sven-Göran ”Svennis” Eriksson har avlidit efter en tids sjukdom.
Hans nära och kära uttalar sig nu om den legendariske fotbollstränarens sista tid i livet.
– Jag var inte förberedd på att det skulle gå så här snabbt, säger nära vännen Bo Gustavsson till SVT Sport.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det får du höra i Sven-Göran "Svennis" Erikssons sommarpratBrand logo
Det får du höra i Sven-Göran "Svennis" Erikssons sommarprat

Sven-Göran "Svennis" Eriksson är död, efter en tids sjukdom i cancer. Han blev 76 år gammal. Det var i januari 2024 som den legendariske fotbollstränaren gick ut med att hade drabbats av cancer i bukspottskörteln. Då sade han att läkarna givit honom prognosen att han som bäst hade "ett år kvar att leva", och där hade dessvärre rätt.

Det är i ett pressmeddelande på X som familjen delar med sig av det sorgliga beskedet.

”Sven-Göran Eriksson har gått bort. Efter en lång sjukdom dog han under morgonen. Han var omringad av sin familj. De närmast sörjande är dottern Lina, sonen Johan med hustrun Amanda och barnbarnet Sky. Pappan Sven, flickvännen Yanisette med sonen Alcides, brodern Lars-Erik med hustrun Jumnong. Familjen ber om respekt och att få sörja i fred utan att bli kontaktade. All kärlek och hälsningar kan man skriva på www.svengoraneriksson.com”

Annons

Tidigare i somras hyllades Svennis på Stora Valla i Degerfors, tillsammans med den nära vännen Tord Grip. Det var där allt började.

Svennis hyllas av vännerna – gripande orden

– Det var här jag lärde mig av Tord, det mesta om träning, att vara tränare och hur livet är och så vidare. Jag är väldigt, väldigt glad att Tord är här också, sade då Sven-Göran Eriksson till SVT, och kompanjonen instämmer:

– Det är jättefint att vara här. Vi har kamperat i hop i många länder och det var här det började en gång, säger Tord till tidningen.

Men det gick snabbt utför, bara för några dagar sedan uttalade sig Svennis advokat och goda vän Anders Runebjer om det svåra läget. Han orkade inte längre gå runt sin favoritsjö, Fryken.

– Fryken är så vacker. Men tyvärr tillåter inte Svens hälsa att han promenerar längs med den längre. Det är en tuff tid för honom, säger Anders till The Mirror och fortsätter:

– Jag tar träffat Sven och hur känner jag mig? Jag känner mig ledsen men jag är glad över att få känna Sven och veta att jag fortfarande kan träffa honom. Det är min reaktion. Han är en sådan otrolig person, säger Runebjer till The Mirror.

Annons

Sista tiden i livet – blev snabbt sämre

Även Bo Gustavsson, agent och vän, har nu uttalat sig om Svennis sista tid i livet.

– Det har gått väldigt fort på slutet, och i morse somnade han in hemma, med sin familj runt omkring sig, säger hans till SVT Sport och fortsätter:

– Han har gradvis blivit sämre. Han har inte promenerat och varit ute lika mycket, utan legat inne mycket mer på sista tiden. Men han har hållit uppe humöret, aldrig klagat utan varit positiv.

Även om det fanns tecken, blev Bo chockad när beskedet kom.

– Jag var uppe hos honom i fredags, och då ville han inte snacka. Då insåg jag att det var på väg och nog inte skulle dröja så länge – men jag var inte förberedd på att det skulle gå så här snabbt.

FOTO: TT

Annons