LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Kevin Lindskoug vill uppfattas som tjej – stängs av i 4 år: ”Det är fruktansvärt”

23 okt, 2024
Hockeymålvakten Kevin Lindskoug, 32, vill uppfattas som kvinna. Men det har inte varit lätt och han har tidigare berättat att han självmedicinerat med kokain i sin ensamhet, för att dämpa ångesten.
Nu har Kevin blivit avstängd i fyra år.
– Det är fruktansvärt. Det är bara att ge upp, säger han till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Janne Andersson om ödesmatchen mot ÖsterrikeBrand logo
Janne Andersson om ödesmatchen mot Österrike

Kevin Lindskoug, 32, är en svensk ishockeymålvakt och gjorde sig ett namn när han spelade i hockeyallsvenskan och har sedan dess representerat klubbar såsom Björklöven, Rögle, Katowice (Polen), Ritten/Renon (Italien) och Guildford Flames (England).

Men i flera år har han haft könsdysfori och tidigare i år har han talar ut om sin vilja av att vara "cross dresser". Det vill säga att klä sig som en tjej. I en intervju med Aftonbladet medger Kevin att han är transvestit, även om han tycker att ordet fått en oönskad laddning. Han föredrar att kalla sig för crossdresser. Kevin vill se ut som en kvinna, men inte till den grad att uppträda i dragshow och liknande.

Att han haft det tufft i resan råder det inga tvivel kring. Tankarna om att vara en annan person offentligt har han haft länge och under flera års tid självmedicinerade han med kokain i sin ensamhet för att dämpa ångesten.

Annons

Kevin Lindskoug avstängd i fyra år

Men i februari 2024 fick han ett positivt resultat i en dopningskontroll , han erkände allt och kontraktet med den skotska klubben bröts.

Kevin erkände sitt missbruk och psykiska problem till Antidoping Sverige (ADSE) och han accepterade att karriären är över. Han orkade varken läsa eller överklaga beslutet.

Det hela ledde till fyra års avstängning trots att regelverket säger något helt annat. Missbrukssubstans som tas ”i ett icke idrottsrelaterat sammanhang” ska nämligen bara ge tre månaders avstängning. Detta gav hopp för Kevin som hoppades på att snart få vara igång med hockeyn igen.

Men så blev det inte. Nu är det 3,5 år kvar tills Kevin får spela hockey igen.

Kevin Lindskoug om känslorna efter avstängningen: ”Fruktansvärt”

Kevin har även precis blivit tränare för ett ungdomslag, men även det jobbet måste han tyvärr avstå ifrån. Nu berättar han hur det känns.

Annons

– Fruktansvärt. Det är så mycket jag vill göra och ta del av. Jag mådde så bra med killarna i ishallen. Jag har erkänt mitt missbruk från första början. Jag har sökt hjälp och mår fantastiskt nu, jag är redo att gå tillbaka till hockeyn. Men det får jag inte. Det är bara att ge upp, säger han till Aftonbladet.

Han berättar även att han ser det som en förlust för svensk hockey.

– Ja, kanske. Det finns ingen HBTQ-person i Hockeysverige. Om jag fick vistas i ishallar kanske jag kunde hjälpa någon. Flera har hört av sig anonymt. Det är många som inte vågar komma ut, som inte kan, och kanske vore det lättare att hjälpa dem om jag fick var kvar i hockeyn.

FOTO: TT, Instagram

Annons