ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

SVT-profilen Malin Olsson bryter upp: ”Göra slut med någon man älskar”

20 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Efter tio år har tv-profilen valt att lämna SVT:s långkörare ”vem bor här?” Programledaren Malin Olsson säger att hon hoppar av för att hon vill ha mer tid för familjen.
Nu står det klar vem som tar över efter profilen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Peg Parneviks lycka – orden om pojkvännen SebastianBrand logo
Peg Parneviks lycka – orden om pojkvännen Sebastian

Hur en bostad ser ut kan säga mycket om personen som bor i hemmet – det är något som Malin Olsson säkert kan vittna om efter att ha programlett SVT:s folkkära tv-programmet ”Vem bor här?” i cirka tio år.

Malin Olsson, 42, slog igenom när hon var med i Fröken Sverige 2001 och har sedan dess gjort ett namn för sig som programledare. Under åren har hon för barnen gjort sig känd genom otaliga barnprogram, men för vuxna är hon kanske mer känd för att ha varit programledare för just ”Vem bor här?” Programmet där man ska gissa vem som bor i huset som programmet besöker.

Lämnar efter tio år: "Som att göra slut"

Men höstens säsong blir Malins sista – detta då det i slutet av sommaren stod det klart att hon bestämt sig för att lämna programmet. En av anledningarna uppger hon är att hon vill ha mer tid hemma tillsammans med sina barn Blanka, 7 och Hedda, 3, som hon har tillsammans med sin make, musikern Simon Peyron, 30.

Annons

– Jag har kuskat land och rike runt i tio år och fått titta in i 500 hem, det har verkligen varit jättekul! Men jag har två barn hemma och det är tufft att lämna dem tio veckor varje år, sa hon till TT tidigare i år.

– Det är klart det är lite vemodigt för det är en stor del av mitt arbetsliv. Jag har jobbat i tio år med ”Vem bor här?”. Det har varit tradition för mig att åka ut varje höst och se de här husen och träffa de här människorna. Det är också ett otroligt älskat program och jag älskar det också, säger hon i en intervju med Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Det är lite som att göra slut med någon man älskar, men det känns samtidigt som att jag är så klar med det.

Hon tar över efter Malin Olsson

Nu står det klart vem som kommer ta över efter Malin Olsson, ingen mindre än Youtubern Kristina ”Keyyo” Petrushina, 27, som SVT:s publik bland annat sett som programledare för SVT:s succé ”Hotell romantik”.

Kristina "Keyyo" Petrushina tar över efter Malin Olsson
Kristina "Keyyo" Petrushina tar över efter Malin Olsson Magnus Ragnvid/TT

– Det är en ära att få ta över stafettpinnen för ett så älskat och omtyckt program, säger hon till Aftonbladet om att ta över efter Malin Olsson.

FOTO: SVT / MAGNUS RAGNVID/TT

Annons