LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

SVT:s besked om årets julvärd – ger svar redan nu

27 sep, 2024
Vem som blir årets julvärd i SVT är alltid en fråga som många vill ha svar på.
Nu berättar SVT hur det ligger till inför i år.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julaftonBrand logo
Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

Med bara tre månader kvar till julafton är det många som börjar förbereda sig inför den fröjdefulla högtiden i december. Något som alltid är ett populärt samtalsämne är vem som blir årets julvärd i SVT!

Ända sedan 1959 har vi haft en julvärd som varit allas sällskap på julafton. Uppgiften är att tända ljuset, dela med sig av historier och framför allt presentera Kalle Anka & hans vänner.

Under årens lopp har en rad kända svenskar haft uppdraget – bland annat Ernst Kirchsteiger, Gina Dirawi, Arne Weise och Babben Larsson.

Annons

Tittarnas gissning om julvärden 2024

Förra året var det lite av en bubblare när det presenterades att det var David Batra som fått det ärofyllda uppdraget. Innan hade det nämligen spekulerats en hel del om Mark Levengood och Plura Jonsson.

Vem som blir julvärd i år, 2024, är fortfarande lite för tidigt att sia om. Oddsen för julvärdarna har inte ens slagits fast än. Men på olika forum online diskuteras det om att det borde vara en kvinnas tur i år med tanke på att det varit män de senaste åren.

TAREQ TAYLOR
Tareq Taylor var julvärd 2021 FOTO: Janne Danielsson JAD
Annons

SVT:s besked om julvärden 2024

När Hänt når SVT berättar de hur det ligger till i år.

”Vi återkommer när det är dags för presentation och innan dess har vi ingen information att ge.”, skriver kanalen i ett mail till Hänt.

Med andra ord är det bara att vänta och se vad som händer nu.

DAVID BATRA
David Batra var julvärd förra året. Foto: Anders Wiklund/TT

FOTO: Jerker Ivarsson Jerker Ivarsson/ Aftonbladet / TT, Anders Wiklund/TT

Annons