ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

The Challenge-vinnarna avslöjar – det ska de göra för 1 miljon

10 okt, 2024
Till vänster: Jens Rönnqvist och Sandra Cucarano i The Challenge skriker och ser glada ut. Till höger: De två kramas under en tävling. En animerad pengahög syns i bild.
The Challenges första säsong i Sverige har nu gått i mål – och två lyckliga vinnare får dela på en miljon kronor!
För Hänt berättar dem vad de ska göra för pengarna, men också att de inte är helt nöjda med vinstsumman...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totaltBrand logo
Här tar tv-profilen strypgrepp i The Challenge – tävlingen spårar ur totalt

Första säsongen av The Challenge Sverige har nu gått i mål – och två vinnare har fått vinstpengarna på en miljon kronor!

Programmet har sen augusti visats på TV4 i 20 avsnitt och varit en mix av tävling och reality, där deltagarna ställs inför en rad intensiva och riskfyllda utmaningar. Deltagarna har varit en blandning av folk från dokusåpor som Robinson, Farmen, Bachelor, Bachelorette och Elitstyrkans hemligheter.

Tillslut var det Sandra Cucarano, 27, från Robinson, och Jens Rönnqvist, 36, från Farmen som tog hem vinsten och en miljon kronor!

Sandra Cucarano och Jens Rönnqvist inte nöjda med vinstpengarna

Programmet spelades in redan våren 2023, alltså för ett och ett halvt år sedan. När Hänt når Sandra och Jens berättar de att de fick vinstpengarna någon gång i början på sommaren i år.

Annons

De får dela på en miljon – vilket innebär att Jens och Sandra får 500 000 kronor var. Men inte riktigt så mycket pengar blir det inte i slutändan ändå, då vinstpengarna ska skattas på.

– Man fick 360 tusen, men det betalades också ut som en lön så jag vet inte om jag kommer få en till skattesmäll nästa år, så det var inte jättemycket pengar, tyvärr. Det är klart att det är pengar, men jag vet inte om det hade varit värt det om jag hade brutit nånting. Det tror jag faktiskt inte, säger Sandra till Hänt och syftar på att Phillip Lloyd Rochester, 37, bröt foten under sin medverkan.

Både Sandra och Jens berättar att pengarna kommer in som en lön, vilket gör att de kommer behöva skatta ytterligare på de 360 tusen kronorna.

– Så det räknas ju till din inkomst, så då helt plötsligt kan du inte tjäna så mycket mer på resten av året för då får du skatta bort allting som du tjänar in. Det blir jättekonstigt, säger Jens.

Annons

– Det blir ju nästan lite som ett straff, hur dumt de än låter, så det du vinner är att du har lite möjligheter att vara mer ledig kanske. Du kan ju inte tjäna något mer liksom, fortsätter han.

Det ska vinnarna i The Challenge göra för pengarna

Sandra jobbar idag som försäljningschef och hundfrisör. Hon bor i centrala Stockholm med sin sambo, och berättar att pengarna har gått till ett lägenhetsköp i Marbella. Men hon och sambon kommer inte vara där så mycket.

– Aldrig, den är uthyrd i 11 månader. Sen ska vi hyra ut den direkt igen. Så det är bara en investering tyvärr. Vi har inte sovit i den en enda gång och ska inte göra det på några år heller tänker vi, så vi hoppas att det ger en avkastning så vi kan åka på en fin semester i alla fall.

Annons

Jens bor i Umeå och har en enskild firma och ett aktiebolag, men när Hänt pratar med honom säger han att han inte ska göra något speciellt för pengarna.

– Att få in cirka 300 000 på kontot, det är ju kul men du kan inte direkt köpa ett hus. Allt blir dyrare så de är ju egentligen bara en symbolisk summa. Utan det som är vinsten för mig det är att jag kan visa för min dotter, min sambo och min omgivning att jag var borta en månad och tog hem hela skiten, säger han.

Men efter finalen avslöjade Jens exklusivt för Hänt att han har köpt en ring! När han och Sandra hade vunnit friade han nämligen till sin flickvän framför kamerorna – något som TV4 klippte bort ur avsnittet.

Jens fick i stället materialet av TV4 i efterhand och visade upp det för flickvännen på torsdagskvällen, direkt efter att finalavsnittet sänts, och nu är de alltså förlovade!

FOTO: TV4/Skärmdump

Annons