LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024

Therese Alshammar till sjukhus – stor oro efter otäcka bilderna

01 okt, 2024 UPPDATERAD 01 okt, 2024
therese alshammar sjukhus
Therese Alshammar tvingad till sjukhus – detta har hänt.
”September hade både högt & lågt”, skriver simmerskan på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordman-stjärnan Mats Wester om hjärtinfarkten – så mår han idagBrand logo
Nordman-stjärnan Mats Wester om hjärtinfarkten – så mår han idag

Simstjärnan Therese Alshammar, 47, avslutade sin framgångsrika proffskarriär för snart ett decennium sedan. Sedan dess arbetar hon med flera projekt parallellt – både i offentligheten och i det dolda. Bland annat så lär hon barn att simma, och är en ambassadör för Hjärt- och lungfonden.

Therese Alshammars okända hjärtfel: ”Fungerade inte på mig”

På deras hemsida lades i början av månaden upp en intervju med proffssimmaren, där det framkom att hon lider av ett mildare hjärtfel. Therese har arytmi, vilket i hennes fall innebär att hjärtat slår dubbelslag.

– Det uppdagades när jag var liten och vi skulle ta pulsen. ”Så där många slag kan du inte ha”, sa de, trots att jag hade räknat. Och sedan när det kom pulsband så fungerade de inte på mig, för de mätte inte. Under min aktiva karriär kändes det därför tryggt att nästan varje år kolla hjärtat genom att göra arbets-EKG, säger Therese Alshammar i intervjun med den ideella organisationen.

Annons

Simmerskan på sjukhus: ”Både högt och lågt”

Under tisdagskvällen berättar Therese vidare på sin Instagram att hon hamnat på sjukhus. Det är i ett aningen kryptiskt inlägg hon sammanfattar sin september månad, där en bild på henne i en sjukhussäng med syrgastub bara är en i mängden.

”September hade både högt & lågt. Fest//sjukhus//hus-kur//återbesök där jag bodde för 12 år sen vid Lago Maggiore//mat med en vän//träning som gjorde mig sämre//vackra vyer//omtag & än mer tid i soffan//alltid dessa 🐶Dröm skor + kalas & accessoarer som piggar upp”, skriver simmerskan.

Om det har med hjärtfelet att göra framgår således inte, men såvitt Hänt vet så är Therese helt frisk i övrigt. Och som 47-åringen själv säger enligt Hjärt- och lungfondens sajt, så kan problem med hjärtat inträffa för vem som helst, när som helst och var som helst.

– Du kan sitta bredvid någon på bussen som ramlar ihop, gå förbi någon på gatan eller vara hemma på middag hos någon som drabbas. Då är det jätteviktigt att kunna hjärt-lungräddning. Det är ett ansvar som är väldigt fint att ta. Alla har ett hjärta och alla är levande organismer. Då måste man också vara noga med att ta hand om sig själv och donera pengar till forskning, så att forskarna kan hjälpa oss andra att leva längre och friskare liv.

Tillägg 2 oktober: Hänt har fått svar från Therese Alshammar att det inte var kopplat till hjärtat.

”Tyvärr lunginflammation men bättre nu tack”, skrev hon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/ EXP / TT, Instagram

Annons