ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:NYTT! Spel Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Therese Alshammars första ord om bröllopet – stora lyckan: ”Bryter mot alla regler”

24 okt, 2024
therese alshammar och maken johan wallberg bröllop
Therese Alshammar och blivande maken Johan Wallberg förlovade sig förra året.
För Hänt berättar forna simstjärnan nu om bröllopsplanerna.
– Så vi bryter mot alla regler och traditioner! Det blir inget sådant ”inom ett år”, för det kommer jag inte att klara, förklarar Therese för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så firade Sarah Sjöström världsrekordetBrand logo
Så firade Sarah Sjöström världsrekordet

Proffssimmaren Therese Alshammar, 47, har vunnit flertalet fina titlar genom åren, tills det att hon för snart ett decennium sedan avslutade sin karriär. Privat är hon ihop med sin före detta tränare Johan Wallberg, 47, sedan över 20 år tillbaka. Paret har sönerna Fred, 11, och Ted, 7, tillsammans – och valde för ganska precist ett år sedan att ta deras relation ytterligare ett steg.

Det var på sin Instagram som den forna simstjärnan i november förra året berättade att de förlovat sig.

”Skratt, bråk, glädje, sorg... Ah ni fattar, livet. Det har vi delat i x antal år och nu har vi sagt JA till några fler ihop”, skrev Therese i inlägget där hon visade upp deras ringar.

Therese Alshammar om bröllopsplanerna: ”Inget som jag ens sagt till min familj”

Sedan dess har det varit tyst om kärlekslyckan – tills nu! När Hänt ringer upp henne för att höra om de kommit längre i sina bröllopsplaner, är svaret kryptiskt.

Annons

– Nej, inte som jag kan dela med mig av. Det är inget som jag ens sagt till min familj. Så nej, det har vi inte... Vi har väl planerat minimalt, säger Therese till Hänt och fortsätter:

– Så vi bryter mot alla regler och traditioner! Det blir inget sådant ”inom ett år”, för det kommer jag inte att klara.

Det kommer att bli ett bröllop – men inget är bestämt?

– Ja precis, vi kommer gifta oss, hoppas jag haha, men vi har inte satt ett datum!

I samtalet avslöjar Therese vidare att hon just nu framförallt ser fram emot familjens stundande semester. Imorgon, fredag, lämnar de nämligen karga Sverige för två veckor i semesterparadiset Maldiverna.

therese alshammars man och barn
Therese med blivande maken Johan och sonen Fred, år 2016 då hon tackas av för sin gedigna simkarriär. Foto: Jessica Gow/TT

Lämnar landet med familjen – insatsen för miljön

– Jag har haft en jätteintensiv höst, men nu ska vi ha lite minisemester!

Annons

Där blir det dock till att förena nytta med nöje, berättar simmerskan. Hon samarbetar nämligen med den ideella organisationen Soneva Namoona.

– De jobbar med att bygga upp barriärreven, rensa haven från plast och med att utbilda människor. På Maldiverna har man ett jättestort problem med att människor inte kan simma, och inte besitter särskilt stor kunskap om plast och miljöförstöring.

Företagets tanke är att de lär folk att simma för att ge dem en koppling till havet, som förhoppningsvis i förlängningen gör att de vill bevara det.

– Då kanske de ser dem här barriärreven och fiskarna och inte vill gå miste om det fina. Så jag utbildar simlärare på de lokala öarna så att de kan sprida det vidare.

therese alshammars barn idag
Med sönerna på röda mattan! Foto: Johan Jeppsson/TT

FOTO: TT, Instagram

Annons