LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Therese Larsson vill ändra Lassemans utseende – kan bli snyggare

13 okt, 2024
AvOla Lagerström
lasseman
31 år av kärlek. Lars ”Lasseman” Larsson har funnit sin själsfrände i makan Therese, 49. Turturduvorna trivs i Göteborgs utkant, men på sikt hägrar förmodligen ett boende i solen.
Nu berättar Lasseman om familjelivet, karriären och vad Therese vill ändra på med hans look..
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur står det till världens bästa Lars?

Lasseman och frun Therese rankar kärlekslivet: ”Man kan inte ha det bra varje dag”Brand logo
Lasseman och frun Therese rankar kärlekslivet: ”Man kan inte ha det bra varje dag”

– Det är kanon! Vädret är fint och ikväll ska jag på en premiär och lyssna på härlig underhållning. Det är en bra dag!

Vad säger vänner och bekanta när de tilltalar dig: Lars, Lasse eller ”Lasseman”?

–Det är lite olik a, men mestadels ”Lasseman” – förutom barnen som säger pappa.

Hur gick det till när du fick det här smeknamnet?

– Både min farfar och pappa hette Lars. Farfar hette Lars-Erik, pappa hette Lars-Ivar. Själv heter jag Lars-Elis. Jag har för mig att min gammelfarmor Annie kallade min pappa för ”Lasseman”. När jag kom till världen blev jag också en ”Lasseman”. Therese och jag har däremot inte fört vidare ”Lasseman” till våra söner. De heter bara Lars i andranamn.

Annons

Är du familjens enda musiksnille?

– Nej, båda pojkarna håller på med musik, men de jobbar med annat.

Visst har Therese och du varit ihop sedan stenåldern?

– Ja, det kan man väl säga. Noga räknat träffades vi 1993. Första åren var lite hit och dit. Ibland var vi ihop, ibland var vi isär…

På vilken plats korsades era vägar?

– Jag var nästan alltid ute på turné. Vi spelade nere i Karlshamn. Där träffades vi första gången!

Var kärleksblixten omedelbar?

– Nej, det kan jag inte säga att den var. Det var rätt torrt, men det året, 1993, träffades vi flera gånger. Kärleken kom successivt.

Vem av er är ”Spara” respektive ”Slösa?”

– Svårt att säga, men jag bygger rätt mycket och köper grejer till huset. Jag spenderar inte så mycket pengar på mig själv. Där är vi ganska lika, Therese och jag. Vi har ett gemensamt intresse för det här med trädgård och blommor och allt som hör till det…

Detta vill Therese Larsson ändra med Lassemans utseende – tycker han kan bli snyggare

På vilket sätt tycker Therese att du borde ”våga mer”?

Annons

– Det har med kläder att göra. När jag klär upp mig, inför publika sammanhang, så klär jag verkligen upp mig, men när vi går hem till vänner så klär jag mig bekvämt. På den fronten tycker Therese att jag borde bli lite mer fåfäng!

Finns det några husdjur i familjen?

– Ja, vi har en hund som heter Ella. Blandras. Sex kilo. Rätt liten. Ella är ganska lugn. Det är jag också. Man brukar säga att hunden blir lite som sin husse. Det stämmer på oss!

Har ni katt också?

– Nej, ingen katt.

Husmus, då?

– Det kan finnas! Du vet, vi har ett rätt gammalt hus. Gammalt hus och gammal källare. Min fru gillar inte möss. På vintern går hon helst inte ner till källaren, för där kan det sitta fast en mus i en fälla…

Var växte du upp?

– I Romelanda utanför Kungälv.

Hur såg familjebilden ut?

– Det var mamma och pappa, storasyster, lillasyster och jag…

När kom musiken in i ditt liv?

– På sätt och vi kom den in redan när jag föddes. Pappa turnerade jättemycket med ”Streaplers”. Han och hans bandmedlemmar tillbringade mycket tid i en studio i Kungälv. Så småningom byggde de en egen studio som blev Sveriges modernaste studio. Abba-gänget var där, bland annat. Jag brukade hänga med farsan. Jag spelade piano, jag somnade under mixerbordet. Sådana grejer. Lite längre fram, när jag var 17 år, föddes ”Arvingarna”. Två år senare fick vår första låt på Svensktoppen.

Annons

Hur gammal var du när du flyttade hemifrån?

– 23, kanske.

Ena sonen har flyttat hemifrån

Har dina kids – som är i 20-årsåldern – lämnat boet?

– Ludvig har lämnat oss. Filip studerar fortfarande, han väntar lite…

Var vill du slå ner bopålarna på din ålders höst?

– Jag bor gärna kvar där vi bor nu. Det här är vårt fjärde hus. Vi bor väldigt bra med egen brygga. Framöver hoppas jag kunna ha en liten fiskebåt som jag kan puttra omkring i. Havet är en härlig plats! Vinterhalvåret – när det är som värst här hemma – vill jag gärna ha en lägenhet på sydliga breddgrader, men det är inget som brådskar just nu…

Slutligen ”Lasseman”, vilken är den bästa stunden på din dag?

– Jag tycker om morgnarna. Första kaffekoppen är oslagbar!

Lasseman larsson

Namn: Lars ”Lasseman” Larsson.

Ålder: 52.

Jag känner mig som: Någonstans mellan 30 och 40. När jag var ung betraktade jag 50-åringar som ”gamla människor”. Det gör jag inte längre, (skratt).

Jag ser fram emot: Arvingarnas första och egna julturné. Vi ska ut på 17 spelningar på 15 olika platser med start på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro, 28 november. Vi besöker en massa städer, bland annat Växjö och Värnamo, Göteborg och Halmstad, och avslutar i Kungsbacka 22 december. Lite längre fram – 4 april – har vi premiär med krogshowen ”Arvingarna – festen” på Kajskjul 8 i Göteborg. Då blir det fest!

Stjärntecken: Fisk.

Min familj består av: Hustrun Therese, 49. Barnen Ludvig, 24, Filip, 22. Hunden Ella, 10.

Så bor jag: Västra Frölunda utanför Göteborg.

Det bästa med mig är att: Jag är snäll, hjälpsam och brusar inte upp. Jag är rätt stabil.

Det sämsta med mig är att: Jag är dålig på att planera, men med åren har jag faktiskt blivit bättre. Det är det positiva med att bli äldre. Man lär sig under livets gång!

Jag förflyttas tillbaka till min barndoms dagar då jag: Går iland med båten på en Västkusten-ö. När jag var liten var det mycket båtliv. När jag kommer till vissa öar kan jag nästan se mig själv springa omkring på klipporna. Västkusten var en stor del av min barndom.

Hen är min bästa vän: Therese. Hon är min fru, käresta och bästa vän!

Bland det roligaste jag vet är att: Snickra och skapa. Jag gillar det som fasiken!

Så klär jag mig: Helst i bekväma vardagskläder. Inte för uppklätt. När jag går på offentliga tillställningar känner jag mig alltid obekväm i kostym.

I mitt tidigare liv var jag: Antagligen en naturmänniska. Jag tycker om skog och mark och jag gillar att tända upp en brasa och ha det gott. Dock gör jag det på tok för sällan!

Annons