ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Korsord Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Ullareds okända ägare träder fram – vanlig kille från lagret: ”Hur fasen?”

28 okt, 2024
AvMalin Stenberg
När Thomas Karlsson som 16-åring började arbeta på Gekås kunde han inte ana att han drygt tio år senare senare skulle äga varuhuset.
I dag, 32 år senare arbetar han fortfarande i verksamheten.
– Några gånger om året, när det osar rekord, gillar jag att vara nere på golvet och packa upp varor, säger Ullared-ägaren Thomas i en intervju på Gekås hemsida.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!Brand logo
Hänts krönikör: Vi vill ha tillbaka Ullared nu!

Från hela landet vallfärdar svenska årligen till det gigantiska varuhuset – och i över tio år fick man följa jättebutiken och dess personal i TV-serien Ullared.

Thomas Karlsson inledde karriären med att som 16-åring arbeta på varuhuset livsmedelsavdelning. Parallellt med gymnasiet arbetade han på Gekås under helger och lov och efter att han gjort lumpen började han arbeta heltid.

Gekås Ullared grundades 1963 av Göran Karlsson, och när Thomas var 20 år fick grundaren Göran upp ett öga för den unga mannen.

Fick ta över verksamheten som 30-åring

– När inköparen på livsmedelsavdelningen skulle sluta föreslog Göran att jag skulle hålla ställningarna medan han inväntade en riktig inköpare från Dagab. Det var nog ett litet test, som jag verkade klara bra eftersom jag fortfarande har jobbet kvar, säger Thomas Karlsson i en intervju som varuhuset publicerat på sin hemsida.

Annons

De följande tio åren fortsatte han och fem andra medarbetare att arbeta nära Göran Karlsson och 1991 kom ett överraskande erbjudande – grundaren erbjöd gruppen att köpa företaget.

– Göran ansåg att vi sex var de mest lämpade personerna att ta över verksamheten. Själva tänkte vi att hur fasen ska vi, vanliga killar från lagret, som blivit inköpare, kunna köpa Gekås, säger Thomas Karlsson och förklarar att de fick hjälp av en jurist att hantera upplägget.

Under åren har de andra delägarna en efter en dragit sig tillbaka och idag står Thomas som ensam ägare till miljardföretaget.

Fortsätter att arbeta – retas av kollegorna

Men att dra sig tillbaka och njuta av vinsten från företaget har inte varit inte aktuellt för ägaren, i stället han han fortsatt arbeta som inköpare, även om han ibland får ta emot en pik eller två.

– De andra inköparna pikar mig om jag köper in fel varor som blir stående för länge på lagret. ”Nu är du inte så bra längre”, säger de med glimten i ögat, berättar han och förklarar att det till och med händer att han jobbar ute på golvet i butiken.

– Några gånger om året, när det osar rekord, gillar jag att vara nere på golvet och packa upp varor, säger Thomas som tycker att det är ett bra sätt att påminna sig om vilket enormt jobb alla medarbetare gör, säger han i artikeln på varuhusets hemsida.

Annons