Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Tilde de Paula Eby bryter tystnaden om relationen med exen

16 aug, 2019
author Lina Arvidsson
Lina Arvidsson
Tilde de Paula Eby bryter tystanden om relationen med exen: ”Dömde mig”
Den populära programledaren Tilde de Paula Eby har fyra barn med tre olika män, något hon valt att inte prata om tidigare. Men i sitt Sommar i P1 tar hon bladet från munnen och berättar om relationen till barnens pappor.
Annons

Tilde de Paula Eby, 46, har under sina år i tv-rutan blivit folkkär med hela Sverige. De senaste åren har hon varit programledare för Nyhetsmorgon, Let’s dance, Spårlöst och Hela Sverige bakar. Sedan januari i år är hon programledare för TV4:s nyhetsprogram Efter fem.

ANNONS ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Tilde de Paula Eby är sedan 2012 gift med musikern Thomas Eby, 38. Paret har sonen  Ilyah tillsammans. Sedan två tidigare relationer har hon också barnen Elian, Zion, och Naemi. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Programledaren har valt att inte berättat öppet om sina tidigare relationer med barnens fäder. Men i sitt sommarprat i Sommar i P1 tar hon bladet från munnen och öppnar sig. Där avslöjar hon att hon av en kollega blivit kallad ”mansslukerska” – ett ord hon verkligen inte känner igen sig i.

– Jag är ingen femme fatale, jag är inte – och har aldrig varit – särskilt äventyrlig när det gäller dejtande. Och jag är absolut ingen människoätare. Jag har inte ens ätit kött på över 20 år. Nej, det här epitetet fick jag nog för att jag har fyra barn som har tre olika pappor, berättar Tilde de Paula Eby i Sommar i P1.

Annons

I programmet berättar hon att många personer genom åren haft både frågor och åsikter om Tildes relationshistoria. Nu var det maken Thomas Eby som föreslog att hon i sitt sommarprat skulle berätta om barnens fäder – vilket hon också gör.

Så träffade hon barnens olika pappor

Sina äldsta barns pappa träffade Tilde de Paula Eby när hon gjorde ett resereportage i Italien för tv-programmet När & fjärran.

– Här blev jag förälskad. Inte bara i Sardinien utan också i mannen som kom att bli pappa till mina två första barn, säger Tilde.

De flyttade ihop i Vasastan i Stockholm. Där fick de sina två barn och höll ihop i tre år.

– I den där förvirringen mellan jobb och vabb så tappade vi bort det som vi en gång varit. Vi var föräldrar, hopplöst förälskade i våra ungar – men inte kära i varandra, berättar Tilde.

Separationen blev vänskaplig och idag är de, enligt Tilde, bästa vänner som jobbar ihop, firar högtider tillsammans och har föräldraskapet gemensamt.

Annons

Tilde fortsätter med att berätta om pappan till sitt tredje barn. De träffades på en blinddejt – som Tilde var över en timme sen till då hon insåg att hon var tvungen att köpa nya kläder till träffen.

– Jag blev förälskad igen. Och – jag blev gravid igen. Och även om vi inte lyckades få ihop livet i bonus- och kärleksfamilj så kommer jag alltid hysa den största tacksamhet för att det blev som det blev, säger Tilde de Paula Eby och fortsätter:

– För från de här barnapapporna fick jag de tre löven i det som idag är en fyrklöver – mina barn.

Ville inte bli kär igen

När Tilde var 32 år var hon ensamstående trebarnsmamma och kämpade för att få vardagen att fungera.

– I omgivningen fanns det en och annan som gärna talade om ”hur lättvindigt man separerar nu för tiden”. Det var ju inte bara jag som dömde mig, säger hon.

Det som var jobbigast med att vara ensamstående var inte saknaden efter att ha någon att dela arbetsbördan med – utan att inte ha någon att dela glädjestunderna med: den första tappade tanden, när barnen lär sig prata och cykla utan stödhjul.

Annons

Men Tilde de Paula Eby hade bestämt sig för att aldrig mer ge sig in i någon relation. Nu fick det vara nog. Sedan gick hon på en konsert med en vän – och blev kär i han som skulle bli hennes första make: Thomas Eby.

– Jag var inte beredd, inte alls, på att jag där och då skulle möta min the one – sångaren på scen, säger Tilde de Paula Eby och fortsätter:

– Den bästa bonuspappan till mina tre barn och den bästa pappan till lill-skurken – det fjärde lövet i fyrklövern som är mina barn.

Sommar i P1 släpps som podd på fredag kl. 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00.

FOTO: TT

Annons