Tilde de Paula Eby personliga erfarenhet av cancer
Nu berättar hon om det tunga upplevelsen.
– Jag har, som nästan alla, människor nära som drabbats av cancer.
Tillsammans mot cancer är TV4:s insamlingsgala som årligen drar in hundratusentals kronor till svensk cancerforskning.
Under kvällen uppträder artisterna Benjamin Ingrosso, Helen Sjöholm, Tove Styrke, Newkid och The Ark.
Vi har sett profiler som Kristin Kaspersen, Bengt Magnusson och Soraya Lavasani leda det ärofyllda uppdraget. Just Soraya Lavasani har en personlig koppling till sjukdomen då hennes egen mamma gick nämligen bort i cancer 2010.
– Jag har själv behövt gå igenom det fullkomligt ofattbara med att en närstående drabbas och jag vet hur viktig forskningen är för att besegra denna fruktansvärda sjukdom, sa TV4-profilen i samband med att det avslöjades att hon skulle leda galan.
TV4:s stora ändring
I år valde TV4 att göra en stor ändring i upplägget av Tillsammans mot cancer. Tilde de Paula Eby som var programledare för galan för några år sedan gör comeback och ska leda galan tillsammans med Kristina ”Keyyo” Petrushina.
– Jag tar min uppgift att leda kvällen på största allvar eftersom cancerforskningen verkligen gör skillnad! Den ger oss hopp, tro och framförallt räddar den liv, sa Tilde de Paula Eby i ett pressmeddelande när det stod klart att det var som som skulle leda galan.
FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!
Tilde de Paulas egna ord om personliga erfarenheten
Precis som många andra har Tilde de Paula Eby en koppling till cancer. Nu berättar hon om hur mycket galan betyder för henne och att hon själv har personer i sin närhet som drabbats av den hemska sjukdomen.
– För mig är kvällen Tillsammans mot cancer ett hjärteuppdrag. Jag har, som nästan alla, människor nära som drabbats av cancer. Jag hoppas så klart att så många som möjligt väljer att bli månadsgivare till Cancerfonden. 100 kr i månaden är en investering i oss själva och i de vi älskar, säger Tilde de Paula Eby till Hänt och fortsätter:
– När man har nära som drabbats så ser man hur otroligt betydelsefull forskningen varit och är.
FOTO: Christine Olsson/TT/Anna-Karin Nilsson/EXP/TT