LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Robinson 2024 Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok Bachelor 2024 Bonde söker fru 2024 Idol 2024

Tilde de Paula tveksam på maken Thomas – har lämnat: ”Det bästa jag gjort”

23 sep, 2024
Till vänster: Tilde de Paula Eby. Till höger: Tilde med sin man Thomas de Paula Eby.
Tilde de Paula Eby är sedan flera år tillbaka gift med kärleken Thomas.
Men till en början var hon tveksam på relationen, något hon berättar om i podcasten Sårbar och Superstark.
– Jag vände på klacken och gick.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här strålar Tilde De Paula med dottern Naemi BjuhrBrand logo
Här strålar Tilde De Paula med dottern Naemi Bjuhr

En av TV4:s mest framträdande profiler är folkkära Tilde de Paula Eby, 51. I många år var Tilde programledare för Nyhetsmorgon, innan hon 2019 gick över till eftermiddagsprogrammet Efter fem, succékonceptet som hon också var med och utvecklade.

På den privata fronten lever Tilde sedan 2012 gift med maken Thomas de Paula Eby, 43. De har sonen Ilyah, 13, tillsammans, och sedan tidigare förhållanden har Tilde två söner och en dotter, som alla nu har flyttat hemifrån.

Thomas är en av bandmedlemmarna i musikgruppen Hoffmaestro – men när Tilde först fattade tycke för honom var hon tveksam till att inleda en relation...

Tilde de Paula Ebys rädsla för kärleken

När Tilde gästade podcasten Sårbar och Superstark fick hon frågan om vad hon är mest stolt över i livet, något som Nöjeslivet rapporterat om.

Annons

– Förutom mina barn? Att jag lyckades haffa världens bästa kille, vem hade kunnat tro det? Shit, sa Tilde i podcasten.

– Det var självkärlek att bli ihop med honom. Alltså, det var egenkärlek, det var självrespekt att välja honom framför alla andra, fortsätter hon.

Men det var från början inte helt självklart för Tilde att släppa in kärlek i sitt liv då. Hon berättar att det var läskigt att tillåta sig att öppna upp sig.

– Det var helt hemskt. Det kan ju göra ont. Kärlek är ju så läskigt på det sättet att det kan göra så fruktansvärt ont. Är det inte konstigt, att av alla saker man varit med om i livet, så är just obesvarad kärlek eller ett kärlekssvek, att det ska vara så uppenbart smärtsamt. Alltså det är ju nästan som en fysisk smärta.

Tilde de Paula Eby tveksam på maken Thomas

Tilde berättar vidare att hon hade träffat Thomas vid flera tillfällen innan, men att det sedan kom ett speciellt tillfälle då hon blev störtkär. I stället för agera på känslorna gjorde hon raka motsatsen!

Annons

– Det var som om någon klappat till mig. Det var som om jag fått en spark i mellangärdet. Och så såg jag bara hans blick. Och så tänkte jag bara: ”Run Forrest, run!”, jag vände på klacken och gick. Det var vad jag gjorde, säger hon i podcasten.

Men som tur var tog Thomas tag i det och såg till att få kontakt med Tilde och visade henne att han var väldigt intresserad. Och idag har de alltså varit gifta i 12 år.

– Han fick mig att känna mig så pass trygg att jag vågade släppa in honom.

– Det var skitläskigt men det är faktiskt det bästa jag gjort, säger Tilde.

FOTO: TV4Play/Skärmdump, TT

Annons