LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tittarilska efter inslaget med Anna Brolin i Efter fem: ”Löjligt”

17 sep, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
God Jul! Eller?
I TV4:s Efter Fem möter programledare Anna Brolin en ICA-handlare från Växjö vars försäljning blivit viral – och starkt ifrågasatt.
”Synd att traditioner förstörs!”, rasar en TV-tittare.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anders Pihlblads drastiska utseendeförändring – nu avslöjar maken Henrik förvandlingenBrand logo
Anders Pihlblads drastiska utseendeförändring – nu avslöjar maken Henrik förvandlingen

TV4:s hyllade program Efter fem har snart rullat på i fem år. Några av huvudpersonerna vi är vana vid att se i bild är Tilde de Paula Eby, Henrik Alsterdal, Maximilian Artell, Filip Stiller Borowicz, Axel Pileby och Anna Brolin.

I avsnittet som sändes i måndags var det Anna Brolin och Henrik Alsterdal som höll i spakarna och under Sverigesvepet var det ett särskilt möte som stack ut.

ICA-handlaren Johan Herdeby från Växjö och hans matbutik har skapat rubriker genom att sälja en vara som kunder så här års aldrig någonsin skulle väntat sig att se i sortimentet.

Så många dagar är det kvar till julafton

Johan och hans ICA-butik säljer nämligen lussebullar i september, när det är så mycket som 99 dagar kvar till julafton. Men det stannar inte där: Om tre veckor blir det semlor också. Och då är frågan: Blir kunderna sura eller sugna?

Annons

– Eterfrågan på lussebullar är ganska stor, redan nu så säljer vi 50, till 70 om dagen och sedan månadsskiftet har vi säkert rullat ut ett tusentals, säger Johan till Anna Brolin.

Rent teoretiskt så tänker sig Johan och ICA-butiken att de skulle kunna sälja lussebullar året om, vilket har fått många tittare att gå i taket, men till de har han ett tydligt svar.

TV4-tittarens reaktion: ”Butikerna förstör traditionerna.”

Till tittarna säger ICA-handlaren att alla ska få göra som de själva vill.

– Du köper din lussekatt när du själv är sugen och när det passar din tradition. Det är ju valfritt.

Nyhetsmorgons Facebook har sedan lagt ut inslaget där kommentarsfältet snabbt har fyllts på med många kommentarer. Flera är riktigt sura och menar att traditioner försvinner när allt slätas ut.

För tidigt. Det är trevligt att få vänta på saker ibland. Vi har tappat mycket av den förväntan som vi växte upp upp med. Nu ska allt ske direkt.”, står det på den mest gillade kommentaren.

Var sak har sin tid. Lussekatter till advent/Lucia och semlor i februari.”, skriver en annan tittare.

Nej, nej och nej! Varför är det så himla svårt att vänta på saker? Stämmer bra med att var sak har sin tid!”, kommenterar en tredje.

"NEJ! Butikerna förstör traditionerna helt", menar en fjärde.

FOTO: TV4 / Skärmdump

Annons