LÄS MER: Bianca Ingrosso Pernilla Wahlgren Melinda Jacobs E-type Så bor kändisarna Exklusivt på Hänt Hänt på TikTok

Tittarna rasar mot Nyhetsmorgon – uttalandet väcker ilska: ”Vi tar bort hasch”

03 sep, 2024
Soraya Lavasani och Anders Pihlblad
Nya rekommendationerna om skärmtid har fått många att reagera.
Nu jämförs ämnet med hasch i Nyhetsmorgon.
”Skärpning!”, skriver en upprörd tittare på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännenBrand logo
TV4-Filip Stiller avslöjar: Så träffade han pojkvännen

Folkhälsomyndigheten presenterade nyligen nya rekommendationer för hur mycket skärmtid som är lämpligt för barn och unga, något som diskuterades i Nyhetsmorgon.

Men beslutet har väckt starka reaktioner från tittarna – som inte alls är nöjda med utläggningen i programmet.

Skärmtidsdiskussionen i Nyhetsmorgon – mamman Sara ryter ifrån

I Nyhetsmorgon berättar fyrabarnsmamman Sara Wimmercranz, sin syn på beslutet för programledarna Soraya Lavasani, 42, och Anders Pihlblad, 56.

Sara menar att det handlar om att föräldrarna måste ta ansvar för sina barns skärmtid – något många av tittarna reagerar på.

– Jag tror det handlar om att hjälpa föräldrar med att det är okej att ta bort skärmen. Det är okej att ta bort skärmen. Vi tar bort hasch, vi gömmer godis. Vi säger nej till glass, säger Sara och fortsätter:

Annons

– Vi måste vara det vuxna här och hjälpa föräldrarna att ta ansvar. Det handlar inte om att man ska vara kompis till våra barn. Det handlar om att man ska vara en vuxen för sina barn, som tänker på deras framtid och hur de ska utvecklas mentalt och fysiskt.

Följarna rasar över inslaget i Nyhetsmorgon: ”Så sjukt”

Kommentarsfältet med videon på Sara är fyllt med både ros och ris från tittare som alla har åsikter om de nya rekommendationerna. Många av tittarna menar på att skärmtid faktiskt hjälper deras barn. Speciellt de föräldrar som har barn med NPF-diagnoser. Vilket inkluderar tillstånd som adhd, autism, språkstörning, dyslexi, dyskalkyli, motoriska problem samt tics och Tourettes syndrom, enligt Specialpedagogiska skolmyndigheten.

”Ja visst ska dom skyddas från saker som kan skadas . Men vissa med npf diagnoserna har skärmen som trygghet. Och ett sätt att lugna ner sig, iallafall våra barn.”, skriver en följare.

Bland kritiken nämner tittare även en upprördhet över Saras jämförelse mellan skärmtid och hasch.

”Så sjukt att förverkliga sig själv som nån Messias om skärmtid. Ta bort? Hur då? Det är en del av det digitala livet. Begränsa och ha insyn ja! Men att jämföra det med Hasch?! Skärpning!”, nämner en följare.

”Vi tar bort hasch”, tillägger en annan följare följt av skrattande smileysar.

FOTO: Skärmdump TV4

Annons